EUROLYGA 2023

Nauja B. Matkevičiaus karjeros stotelė: Lietuvos rinktinės treneris kuria tinklalaidę

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris ir Bostono „Celtics“ skautas Benas Matkevičius savo karjeroje žengia naują žingsnį. Nuo šiol strategą dažniau galėsite išvysti bendraujant su krepšinio pasaulio žmonėmis, tiesa, pokalbio svečias bus ne jis, o kiti bendruomenės nariai. Ilgai brandinęs idėją, ją tobulinęs ir šlifavęs, šiandien Benas Matkevičius pristatė pirmąjį „The Benas Podcast“ epizodą, kurio svečiu tapo Milano „AX Armani Exchange“ ekipos vyr. treneris Ettore Messina.

Treneris Benas Matkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Treneris Benas Matkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Treneris Benas Matkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Treneris Benas Matkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Darius Maskoliūnas ir Benas Matkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Darius Maskoliūnas ir Benas Matkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 10:19 AM, atnaujinta Apr 1, 2021, 10:22 AM

„Tai buvo vienas iš mano ilgalaikių tikslų. Jau seniai domiuosi visokių sferų tinklalaidėmis, pokalbiais. Man patinka kalbėti apie gilesnes temas, vietoje to, kad švaistyti laiką „small talk’ui“. Ar tai apie krepšinio specifiką, ar gyvenimiškas patirtis, visuose temose rasiu niuansus, apie kuriuos bus įdomu kalbėtis ir, tikiuosi, kitiems klausytis.

Su šia tinklalaide siekiu kalbėtis su ne tik aukščiausio lygio krepšinio treneriais, bet ir su kitais sporto ekspertais jų srityje, ne viskas krepšinyje sukasi aplink taktiką. Ar tai būtų fizinio rengimo treneriai, ar tai žaidėjai, kurie yra turėję įvairių patirčių, ar tai buvę žaidėjai, kurie pasirinko kitą kelią po savo karjeros ir dirba kitose sferose. Man asmeniškai bus įdomu kalbėtis su sporto psichologais, kurie gali papasakoti apie savo patirtis ir pasidalinti šiuolaikinėmis problemomis, tiek krepšinio sferoje, tiek kitose sporto šakose. Viena iš pagrindinių temų, kurią paliesiu – komunikacija. Ji man asmeniškai yra prie širdies ir joje matau šiuo metu didžiausią poreikį išsigryninti visuomenės atžvilgiu“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Benas Matkevičius.

Visi tinklalaidės pokalbiai vyks anglų kalba, kartais – vokiečių. Anot trenerio, tai nebus tinklalaidė apie šios dienos naujienas ar įvykius. Tai bus pokalbiai, kuriuos visada galima atsisukti, perklausyti ir pasimokyti iš naujo, įkrauti naujų žinių bagažą.

„Manau visiems svarbu išmokti priimti naują informaciją ir negalvoti, kad jau viską žinau. Aš manau, kad mes visi galime vienas iš kito išmokti kažką naujo, parodant nuolankumą ir toleranciją vienas kitam, o ne parodyti, kiek daugiau žinau už kitą ir bijoti pripažinti, kad turi trūkumų“, – pridūrė B. Matkevičius.

Benas Matkevičius yra užkietėjęs geros kavos mėgėjas, todėl klausytojų lauks ir netikėtas pokalbių kampas. Kas 10-ą, jubiliejinę tinklalaidę, joje svečiuosis kavos ekspertė ar ekspertas, kurie ne tik papasakos savo asmenines istorijas, bet ir pasidalins geros kavos paruošimo būdais.

„Siekiu pergalių ne tik sporte, bet ir gyvenime, noriu gyventi pilnavertišką gyvenimą ir įkvėpti kitus daryti taip pat. Asmeniškai aš siekiu laužyti stereotipą, kad treneris privalo būti tik treneriu ir niekuo daugiau. Aš iš savęs jaučiu, kad galiu ir noriu daugiau duoti visuominei ir sporto bendruomenei. Aš tikiu, kad mes visi turime skirtingų pomėgių ir idėjų. Esame ekspertai vienoje specifinėje srityje, bet turime žmogišką ir gyvenimišką pusę, iš kurios daug galimepasimokyti ir pasikrauti žinių vieni iš kitų. Ši tinklalaidė sieks paprastai, be kaukių, tiek juokais, tiek rimtai, pasikalbėti apie profesionalų sporto gyvenimą“, – sakė B.Matkevičius.

Asmeniniame trenerio puslapyje bus galima sekti visas tinklalaides bei virtualiame žemėlapyje stebėti kokias šalis su pokalbiais pavyks aplankyti strategui. Jame treneris dalinsis įvairiomis mintimis ir tekstais, taip pat kas mėnesį ten bus galima rasti ir „Pod Roster“, kuriame Benas Matkevičius pristatys mėgstamiausius praėjusio mėnesio tinklalaidės epizodus.

„The Benas Podcast“ bus galima rasti tiek YouTube, tiek kitose platformose – Apple, Spotify, Stitcher, Google. Palaikantieji trenerio idėjas taip pat galės tapti ir Patreon rėmėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.