EUROLYGA 2023

Eurolygoje jau beveik nupieštas atkrintamųjų paveikslas: kiek jame bus lietuvių?

Eurolygos atkrintamosios varžybos šį pavasarį vyks be Kauno „Žalgirio“. Nepakeičiami Lietuvos čempionai praėjusią savaitę prarado galimybę patekti į ketvirtfinalį, o teisę jame rungtyniauti kol kas užsitikrino tik viena Lietuvos krepšininkų turinti komanda.

Paskutiniame ture bus kovojama dėl dviejų vietų atkrintamosiose varžybose.<br>Lrytas.lt montažas.
Paskutiniame ture bus kovojama dėl dviejų vietų atkrintamosiose varžybose.<br>Lrytas.lt montažas.
R.Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 9:22 AM, atnaujinta Apr 8, 2021, 9:26 AM

Užpraeitame ture kelialapį gavo Stambulo „Fenerbahce“ su Edgaru Ulanovu.

Kitų užsienio klubams atstovaujančių lietuvių likimas paaiškės arba šią savaitę paskutiniajame reguliariojo sezono ture, arba tik kitą savaitę, kai bus sužaistos paskutinės nukeltos rungtynės.

Dėl vietų tarp aštuonių stipriausiųjų kovoja Sankt Peterburgo „Zenit“ su Artūru Gudaičiu ir Vitorijos „Baskonia“ su Roku Giedraičiu bei Tadu Sedekerskiu.

Kova dėl ketvirtosios vietos

Likus vienam turui iki reguliariojo sezono pabaigos, teisę žaisti atkrintamosiose varžybose užsitikrino šešios komandos. Ketvirtfinalyje tikrai kovos Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (24 pergalės), Maskvos CSKA, Stambulo „Anadolu Efes“ (po 22), Milano „Olimpia“, Stambulo „Fenerbahçe“ ir Miuncheno „Bayern“ (po 20).

Trys pirmosios komandos įvykdė ir antrą svarbią užduotį. „Barcelona“, CSKA ir „Anadolu Efes“ užsitikrino aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Dėl ketvirtosios vietos, taip pat suteiksiančios aikštės pranašumą ketvirtfinalyje, kovoja per 33 turus vienodai taškų surinkusios „Olimpia“, „Fenerbahçe“ ir „Bayern“.

Paskutiniajame ture ketvirtadienį „Fenerbahçe“ namie žais su Madrido „Real“, penktadienį „Olimpia“ priims „Anadolu Efes“, o „Bayern“ viešės pas „Barcelona“.

Geriausioje padėtyje yra Milano komanda, turinti tarpusavio rungtynių persvarą prieš abu konkurentus. Kita vertus, visos trys komandos šią savaitę žais su stipriais varžovais, tad vilčių neprarado ir „Fenerbahçe“, ir „Bayern“.

„Fenerbahce“ ketvirtąją vietą užims tik tuo atveju, jei įveiks „Real“ krepšininkus, o „Olimpia“ nusileis „Anadolu Efes“ komandai.

Kova dėl kelialapių į ketvirtfinalį

Dėl paskutinių dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas kovoja keturios komandos: Madrido „Real“ (19 pergalių), Sankt Peterburgo „Zenit“, Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“ (po 18). „Real“ yra geresnėje padėtyje, nes iškovojo daugiau pergalių, bet „Zenit“ klubui liko ne vienerios rungtynės, bet dvejos.

Maža to, „Zenit“ abejas likusias rungtynes žais savo aikštėje su komandomis, kurios nebeturi galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas. Šį penktadienį Sankt Peterburge viešės Tel Avivo „Makabi“, o kitą savaitę į Rusiją atvyks Atėnų „Panathinaikos“, su kuriuo „Zenit“ komanda susitiks pirmadienį (balandžio 12 d.).

„Real“, kaip jau minėta, paskutines reguliariojo sezono rungtynes žais ketvirtadienį išvykoje su „Fenerbahce“. „Valencia“ ir „Baskonia“ tą pačią dieną susirems tarpusavyje Valensijoje.

Šiai ketveriukei aiškinantis santykius, variantų dar liko nemažai. Vis dėlto aišku viena: „Real“ ir „Zenit“ likimą laiko savo rankose, o kitiems dviem Ispanijos klubams reikia ne tik laimėti, bet ir sulaukti „Real“ arba „Zenit“ pralaimėjimų.

Jei „Real“ nugalėtų Stambule, o „Zenit“ laimėtų abejas likusias rungtynes, „Valencia“ ir „Baskonia“ rungtynių rezultatas nieko nebelemtų.

Madrido komandai nesėkmė Stambule gali būti pražūtinga, nes ji abu kartus pralaimėjo tiek „Baskonia“, tiek „Valencia“ komandai. Kita vertus, „Real“ abu kartus įveikė „Zenit“ klubą, todėl bent viena Sankt Peterburgo komandos nesėkmė madridiečiams atvertų ketvirtfinalio duris net pralaimėjus Stambule.

„Zenit“ su kitomis dviem Ispanijos ekipomis pasidalijo po pergalę ir turi įmestų taškų pranašumą prieš Vitorijos komandą. Jei galutinėje lentelėje „Zenit“ surinktų vienodai taškų su „Real“ ir kita Ispanijos komanda, Sankt Peterburgo klubas liktų devintas. „Zenit“ taip pat liktų devintas, jei „Real“ iškovotų 20-ąją pergalę, o „Zenit“ ir „Valencia“ sąskaitose būtų po 19 pergalių. Bet jei „Real“ iškovotų 20-ąją pergalę, o po 19 pergalių surinktų „Zenit“ ir „Baskonia“, Sankt Peterburgo klubas užimtų aštuntąją vietą.

Vitorijos komandai, kad patektų į ketvirtfinalį, reikia ne tik laimėti Valensijoje, bet ir sulaukti arba „Real“ pralaimėjimo, arba dviejų „Zenit“ pralaimėjimų.

„Žalgirio“ vieta jau aiški

„Žalgirio“ krepšininkai jau žino, kad galutinėje reguliariojo sezono lentelėje užims 11-ąją vietą. Kauno komanda nebegali nei pakilti aukščiau, nei nukristi žemiau.

Žalgiriečiai per 33 turus iškovojo 16 pergalių, o ketvirtadienį žais paskutiniojo turo rungtynes namie su 15-ąją vietą užimančia Atėnų „Panathinaikos“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.