EUROLYGA 2023

Su trispalve sutikto Šaro „El Clasico“ apkarto: įspūdingo grožio trileryje pergalę šventė „Real“ Per minutę „Barcelona“ panaikino aštuonių taškų deficitą

Šarūnas Jasikevičius ir jo treniruojama „Barcelona“ ekipa sekmadienį pasitiko jau šeštąjį „El Clasico“ mūšį šiame sezone.

Šarūnas Jasikevičius prieš principinę dvikovą buvo sutiktas su trispalve.<br>Twitter ir ZUMAPRESS/Scanpix nuotr. koliažas.
Šarūnas Jasikevičius prieš principinę dvikovą buvo sutiktas su trispalve.<br>Twitter ir ZUMAPRESS/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2021, 9:35 PM, atnaujinta Apr 11, 2021, 10:00 PM

Šį kartą Katalonijos klubas namuose 85:87 (15:20, 18:22, 24:17, 28:28) nusileido Madrido „Real“ krepšininkams.

Prieš dvikovą „Barcelona“ komandą gerbėjai prie arenos pasitiko su palaikymo šūksniais – jų gavo ir krepšinio specialistas iš Lietuvos.

Tarp palaikančių gerbėjų vėliavų buvo pakabinta ir Lietuvos trispalvė vėliava.

Vis dėlto šiltas aikštelės šeimininkų sutikimas jiems lengvos dvikovos nežadėjo. Nuo pat rungtynių pradžios į priekį įsiveržęs Madrido „Real“ Š.Jasikevičiaus auklėtiniams būti pirmaujančios komandos vaidmenyje neleido praktiškai nė karto.

Žaidimo eigą varžovų aikštelėje kontroliavusi Pablo Laso ekipa po dviejų kėlinių turėjo devynių taškų pranašumą – 42:33.

Po ilgosios pertraukos „Real“ trumpa įgijo dviženklę persvarą, tačiau „Barcelona“ ėmė artėti prie savo varžovų ir prieš lemiamą dvikovos ketvirtį komandas skyrė vos keli taškai – 59:57 priekyje buvo „Real“.

Vis dėlto ketvirtąjį kėlinį Madrido klubas pradėjo spurtu 8:0 ir vėl komandas skyrė dviženklis deficitas – 67:57.

Akistatai artėjant prie pabaigos „Barcelona“ vėl ėmė kvėpuoti svečiams į nugarą. Likus žaisti 3 minutes iki mačo pabaigos Po Cory Higginso dvitaškio katalonai sumažino savo deficitą iki 4 taškų – 74:78.

Itin stiprų smūgį Šaro kariaunai sudavė 18-metis Tristanas Vukčevičius, kuris prieš prasidedant paskutinei rungtynių minutei smeigė tritaškį ir padidino „Real“ pranašumą – 81:74.

Tiksint paskutinėms sekundėms „Barcelona“ ekipa siekė sukurti stebuklą ir po Nikola Mirotičiaus tritaškio katalonai pirmą kartą įsiveržė į priekį – 82:81.

Vis dėlto paskutinį žodį tarė Nicolas Laprovittola, kuris įmetė dvitaškį su pražangą ir likus žaisti ir vėl persvėrė rezultatą. Paskutinės atakos „Barcelona“ ekipai surengti nepavyko ir pergalę principiniame mūšyje šventė Madrido klubo krepšininkai.

„Barcelona“: C.Higginsas 21, Nickas Calathesas 18, Nikola Mirotičius 17, Kyle’as Kuričius 12.

„Real“: Rudy Fernandezas 13,Nicolas Laprovittola 11, Usmanas Garuba ir Tristanas Vukčevičius po 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.