EUROLYGA 2023

Eurolyga pristatė finalinio ketverto scenarijus: krepšinio gerbėjų laukia maloni staigmena Užsiminė apie žiūrovus tribūnose

Eurolygos reguliariajam sezonui pasiekus finišo tiesiąją kovą dėl stipriausio Europos klubinio turnyro trofėjaus tęs aštuonios komandos. Dėl pasaulį sukausčiusios koronavisuro pandemijos šis Eurolygos sezonas tapo visiškai kitokiu nei daugelis krepšinio aistruolių buvo įpratę iki tol. Ištuštėjusios tribūnos – viena iš itin skaudžių COVID-19 pasekmių.

Tikimasi, kad Eurolygos finaliniame ketverte krepšinio aistruoliai galės užpildyti dalį tribūnų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tikimasi, kad Eurolygos finaliniame ketverte krepšinio aistruoliai galės užpildyti dalį tribūnų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 3:28 PM, atnaujinta Apr 12, 2021, 3:29 PM

Praktiškai visos turnyro komandos reguliaraus sezono metu rungtyniavo tuščiose arenose. Išimtis darė tik vienetiniai klubai, bet žiūrovų kiekis šių komandų tribūnuose buvo ribojamas.

Vis labiau artėjant Kelno mieste šiemet vyksiančiam finaliniam ketvertui, Eurolygos verslo vadovė Roser Queralto portalui „Eurohoops“ užsiminė, kad vis dar išlieka viltis, kad Vokietijos mieste vyksiančioje šventėje „Lanxess“ areną galės užpildyti dalis krepšinio aistruolių.

„Suprantame, kad pagal dabartinę situaciją reginyje negalėsime užpildyti tribūnų 100 ar 50 proc. Vis dėlto yra įmanomas scenarijus, kad galėtų būti užpildyta 25 proc. tribūnų vietų.

Taip pat turime dar vieną scenarijų, tačiau pagal jį arena būtų tuščia. Jei Eurolygos finalo ketvertas vyktų jau kitą savaitę, panašu, kad realistiškesnis būtų šis variantas“, – samprotavo R.Queralto.

„Lanxess“ arena talpina 18 tūkst. žiūrovų, todėl optimistiniu variantu Eurolygos finalinį ketvertą tribūnuose galėtų stebėti apie 4,5 tūkts. žiūrovų.

Vis dėlto turnyro verslo vadovė užsiminė, kad šiemet Eurolyga yra pasiruošusi daryti viską, žiūrovai pajustų kuo didesnį efektą žiūrėdami varžybas iš namų.

„Žinoma, daugelis yra nusivylę, tačiau turime išlikti realistais, nes mūsų prioritetas yra žmonių sveikata. Net jei ir šiemet turėsime kitokį finalo ketvertą nei įprastai, mes nežadame keisti savo lūkesčių.

Stengsimės daug dėmesio skirti garso ir vaizdo efektams, kurie galėtų finalo ketverto emociją lengviau leisti pajusti iš namų. Planuojame pateikti kur kas daugiau užkulisinių faktų, kurių iki tol dar nebuvo“, – kalbėjo R.Queralto.

Eurolygos finalinio ketverto varžybos vyks Kelno miete vyks gegužės 28-30 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.