EUROLYGA 2023

Slaptame Eurolygos klubų susitikime dalyvavo ir „Žalgirio“ vadovas P. Motiejūnas – spręstas nepasitikėjimo J. Bertomeu klausimas

Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas ir dar šešių Eurolygos klubų vadovai sekmadienį slapta susitiko Atėnuose ir kalbėjo apie netenkinantį komandas Eurolygos vadovavimą bei mintis pareikšti priekaištus josprezidentui Jordi Bertomeu, tikina Graikijos tinklalapis „Gazzetta.gr“.

Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu.<br>Euroleague.net nuotr.
Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu.<br>Euroleague.net nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 4:38 PM, atnaujinta Apr 14, 2021, 5:40 PM

Tinklapis skelbia, kad Atėnuose susitiko Kauno „Žalgirio“, Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ atstovai. Kauno klubui atstovavo jo vadovas Paulius Motiejūnas.

„Gazzeta.gr“ tikina, kad septynių komandų, kurios turi ilgalaikes sutartis su Eurolyga, vadovai bendravo kelias valandas ir išreiškė abejones dėl Eurolygos struktūros, jos veikimo būdų ir finansų valdymo.

Vienas pagrindinių klausimų buvo pinigai – Eurolyga mažai prisideda prie komandų pateikiamo produkto finansavimo.

Klubai norėtų gauti kur kas didesnę piniginę paramą. Tai kelis kartus buvo oficialiai pareikšta per klubų vadovų susitikimus Eurolygos būstinėje, tačiau J.Bertomeu nė karto neatsakė į klausimą, kada ekipos galės remtis didesniais turnyro pinigais.

Neva kalbėta, jog būtina keisti Eurolygos prezidentą, kuris šiai organizacijai vadovauja daugiau kaip 20 metų.

„Tai žinia, kuri turėtų pasiekti J.Bertomeu ausį ir aiškus signalas, kad toks susitikimas yra ne šiaip sau“, – tikina tinklapis.

Vienas iš skaudulių, kuris buvo paminėtas, kad 12-ąją vietą užėmęs Pirėjo „Olympiakos“ už pergales šiame sezone Eurolygoje gaus varganus 250 tūkst. eurų, o 16-oje pozicijoje esantis Atėnų „Panathinaikos“ negaus nė cento.

Pats P.Motiejūnas į telefono skambučius neatsiliepia.

Tai pirmasis kartas, kai Eurolygos ekipos susitinka be jos vadovų ir sprendžia turnyro klausimus kritikuodamos pačią struktūrą.

Kitų šalių žiniasklaida praneša, kad greitu laiku bus pateiktas visų susitikime dalyvavusių komandų vadovų bendras pareiškimas.

Susitikime nedalyvavo ilgalaikes A licencijas turinčios Stambulo „Fenerbahce“ ir trys ekipos iš Ispanijos: „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“.

62-ejų katalonas J. Bertomeu yra vienas šiuolaikinės Eurolygos sumanytojų ir kūrėjų, jai vadovauja nuo 2000 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.