EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ su kitais klubais susprogdino „bombą“ – pareiškė, kad neleis toliau dirbti Eurolygos prezidentui Paviešintas nepasitikėjimo laiškas J.Bertomeu

Sekmadienį įvykęs septynių Eurolygos klubų vadovų, tarp kurių buvo ir Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis Paulius Motiejūnas, susitikimas Atėnuose gali turėti jos vadovui 62-ejų Jordi Bertomeu fatališkų pasekmių. Graikų SDNA portalas skelbia, kad visi septyni klubai nusiuntė pareiškimus, kad draudžia Eurolygos prezidentui automatiškai pratęsti kadenciją ir darbus, todėl jis gali būti atstatydintas.

Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu.<br>Lrytas.lt montažas.
Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu.<br>Lrytas.lt montažas.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu dar tikisi baigti sezoną.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu dar tikisi baigti sezoną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-04-16 08:55, atnaujinta 2021-04-16 09:30

Kaip jau skelbta, Kauno „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas ir dar šešių Eurolygos klubų vadovai sekmadienį slapta susitiko Atėnuose ir kalbėjo apie netenkinantį komandas Eurolygos vadovavimą bei mintis pareikšti priekaištus jos prezidentui Jordi Bertomeu.

Atėnuose susitiko Kauno „Žalgirio“, Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ atstovai.

Sužinota, kad septynių komandų, kurios turi ilgalaikes sutartis su Eurolyga, vadovai bendravo viešbutyje „Syggrou Avenue“ ir per kelias valandas pokalbių išreiškė abejones dėl Eurolygos struktūros, jos veikimo būdų ir finansų valdymo.

Vienas pagrindinių klausimų buvo pinigai – Eurolyga mažai prisideda prie komandų pateikiamo produkto finansavimo.

Klubai norėtų gauti kur kas didesnę piniginę paramą. Tai kelis kartus buvo oficialiai pareikšta per klubų vadovų susitikimus Eurolygos būstinėje, tačiau J.Bertomeu nė karto neatsakė į klausimą, kada ekipos galės remtis didesniais turnyro pinigais.

Kalbėta, jog būtina keisti Eurolygos prezidentą, kuris šiai organizacijai vadovauja daugiau kaip 20 metų.

Ir jau ketvirtadienį, kaip teigia SDNA, Eurolygos būstinę Barselonoje pasiekė klubų pareiškimai, kuriais jie pareiškė nepasitikėjimą J.Bertomeu ir tikina, kad neleidžia jam automatiškai pratęsti savo kadenciją dar metams nuo gegužės 10 dienos.

Lygos įstatuose, kuriuos patvirtino visi 11 Eurolygos steigėjų – krepšinio komandos – parašyta, kad prezidento kadencija yra automatiškai pratęsiama kasmet, jei nieks nepareiškia pretenzijų iki gegužės 10 dienos.

Pagal įstatus, nepasitikėjimą vadovu privaloma pareikšti ne bendru laišku, o kiekvienas narys tai turi daryti atskirai, todėl ketvirtadienį Eurolyga gavo visų septynių komandų pranešimus atskirai.

Graikų portalas cituoja vieną iš laiškų: „Gerbiamas Jordi. Šiuo laišku mes norime jums pranešti, kad neduodame sutikimo tam, jog jūs automatiškai pratęstumėte savo kadenciją dar metams“.

Jei J.Bertomeu nesuras dviejų klubų, kurie viešai paprieštaraus, jog nesutinka su pretenzijomis, J.Bertomeu darbas Eurolygoje bus baigtas ir renkamas naujas vadovas. Kaip tikina, SDNA, aiškesnio nepasitikėjimo J.Bertomeu darbu dar nebuvo per visą 20 metų Eurolygos laikotarpį.

Jei iki gegužės 10 dienos nebus atšaukti nepasitikėjimo laiškai, tuomet jau tik klubai ir lygos turės sprendimo teisę, o J.Bertomeu įgaliojimai bus sustabdyti.

Todėl natūralu, kad Eurolygos prezidentas jau suskubo ieškoti paramos tarp kitų turnyro steigėjų bei bandys pakreipti įvykių eigą sau naudinga linkme.

Naujienų portalas „Eurohoops“ praneša, kad J.Bertomeu iniciatyva bus planuojamas ypatingas 11 A licenciją turinčių Eurolygos klubų susitikimas.

Pagal pirminį planą šis susirinkimas turėjo įvykti po sezono – vasaros metu, tačiau dabartinė situacija J.Bertomeu privertė imtis permainų.

Manoma, kad prezidentas sieks gauti palaikymą iš susitikime Atėnuose nedalyvavusių Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“ bei Turkijos Stambulo „Fenerbahce“ vadovų.

62-ejų katalonas J. Bertomeu yra vienas šiuolaikinės Eurolygos sumanytojų ir kūrėjų, jai vadovauja nuo 2000 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.