EUROLYGA 2023

Eurolygos finalo ketverto metu – dar vienos rungtynės: norima įtraukti Europos taurės finalą

Klubams jau priėmus naują Europos taurės formatą, ruošiamasi įvesti dar daugiau pokyčių, kurie padėtų didinti turnyro populiarumą.

Bolonijos „Virtus“.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Bolonijos „Virtus“.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2021, 3:47 PM, atnaujinta Apr 17, 2021, 4:25 PM

Eurohoops.com skelbia, kad viena iš idėjų, kuri buvo aptarta penktadienį vykusio susitikimo tarp komandų metu, kuriame buvo nutarta, kad 16 iš 20 klubų bus suteikta ilgalaikė licencija, buvo iškelta idėja Europos taurės finalą paversti Eurolygos finalo ketverto dalimi.

Skelbiama, kad dar nėra priimtas galutinis sprendimas, tačiau manoma, kad toks planas būtų naudingas tiek Eurolygai, tiek Europos taurei. Taurės finalas būtų žaidžiamas dieną prieš Eurolygos finalo rungtynes.

Vis dar nėra aišku, ar Europos taurės ekipos sutiks su tokiu siūlymu, tačiau tai būtų įdomus aspektas finalinio ketverto metu. Sirgaliai išvystų papildomas rungtynes bei galėtų išvysti, ko gali tikėti iš finale žaisiančių ir kitą sezoną į Eurolygą patenkančių komandų.

Jei būtų nutarta, kad tik Europos taurės nugalėtojai patenka į stipriausią senojo žemyno turnyrą, tada rungtynės įgautų dar didesnę svarbą ir galimai sulauktų didelio žiūrimumo.

Tikimasi, kad 13 klubų, kurie dalyvavo susirinkime bus tie klubai, kurie gaus naująsias trijų metų Europos taurės licencijas, o prie jų prisijungs ir Bolonijos „Virtus“, Belgrado „Partizan“ bei Patrų „Promitheas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.