EUROLYGA 2023

NBA čempionai „Los Angeles Lakers“ negalės susitikti su JAV prezidentu

Praėjusio sezono NBA čempionė „Los Angeles Lakers“ balandžio pabaigoje lankysis JAV sostinėje Vašingtone, tačiau tradicinio vizito į Baltuosius rūmus surengti neapvyks.

„Lakers“ žaidėjai su NBA aukso žiedais.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
„Lakers“ žaidėjai su NBA aukso žiedais.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2021, 12:08 PM

Balandžio 29-ąją Kalifornijos ekipa pirmą kartą šiame sezone išvykoje žais rungtynes prieš „Washington Wizards“ krepšininkus, tačiau dėl koronaviruso prevencijai skirtų taisyklių negalės susitikti su JAV prezidentu, skelbia ESPN žurnalistas Dave'as McMenaminas.

Tačiau, kaip teigia žurnalisto šaltiniai, susitikimas 46-uoju JAV prezidentu dar nėra visiškai atšauktas.

Ši tradicija buvo sustabdyta, kai JAV vadovo pareigas užėmė Donaldas Trumpas. Anksčiau titulus iškovoję „Golden State Warriors“ krepšininkai nenorėjo susitikti su šaliai 2017-2021 metais vadovavusiu D.Trumpu, o po jų titulą laimėję „Toronto Raptors“ yra Kanados komanda.

Iš karto po to, kai prezidento rinkimus laimėjo Joe Bidenas, „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas pareiškė norintis ir vėl pratęsti tradiciją, tačiau nežinantis, kaip tai galėtų būti įgyvendinta pandemijos metu.

2016 metų čempionė „Cleveland Cavaliers“, kuriai titulą iškovoti padėjo būtent L.Jamesas, buvo paskutinė komanda, kuri lankėsi Baltuosiuose rūmuose pas tuo metinį šalies prezidentą Baracką Obamą.

„Lakers“ titulą iškovojo pandemijos įkarštyje įkurtame Orlando „burbule“, todėl neturėjo galimybės atšvęsti titulo. Taip pat jie neišvydo čempionams skirto parado, o į arenos palubėse taip ir nebuvo atidengtas 17-ąjį titulą įamžinantis transparantas. Sezono atidarymo rungtynių metu jis buvo uždengtas juodu audeklu ant kurio parašyta „Sekite naujienas, „Lakers“ šeimyna“.

Komandos vadovė Jeanie Buss atskleidė, kad audeklas bus nuimtas per paskutiniąsias reguliariojo sezono namų rungtynes gegužės 12 dieną su „Houston Rockets“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.