EUROLYGA 2023

Su CSKA susipykęs ir pasitraukęs M. Jamesas jau turi darbą NBA

Su Maskvos CSKA klubo treneriu Dimitriu Itoudžiu ne kartą konfliktavęs ir galiausiai iš Rusijos ekipos išprašytas amerikietis Mike‘as Jamesas šį sezoną užbaigs NBA. Trejų metų sutartį su CSKA turėjęs ir aršiai su klubo vadovais susikibęs amerikietis sukirto rankomis su „Brooklyn Nets“ klubu.

Mike'as Jamesas žais „Nets“ ekipoje.<br>Twitter nuotr.
Mike'as Jamesas žais „Nets“ ekipoje.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 1:21 PM, atnaujinta Apr 19, 2021, 1:24 PM

Krepšininkas turėjo galimybę ir derėjosi su „New York Knicks“, tačiau galiausiai sutarė su „Nets“.

30 metų 185 cm ūgio M.Jamesas Eurolygoje šį sezoną per 31 minutę pelnė po 19,3 taško (35 procentai tritaškių), atsikovojo po 3,1 kamuolio, atliko 5,7 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 19,7 naudingumo balo.

M.Jamesas pastarąjį kartą žaidė 2017-2018 m. sezone, kai atstovavo „New Orleans Pelicans“ bei „Phoenix Suns“ ekipoms ir vidutiniškai rinko po 9,3 taško.

Galutinai CSKA ir M.Jamesas išsiskyrė po incidento per VTB turnyro dvikovą, kai po D.Itoudžio kritikos amerikieris išėjo į rūbinę ir susirinkęs mantą daugiau nepasirodė komandos būstinėje. Klubo prezidentas Andrejus Vatutinas pakomentavo šią situaciją taip:

„Deja, darbo potencialas su M.Jamesu šiai dienai jau neįžvelgiamas. Pirmąjį savo sezoną Mike'as nekūrė mums jokių problemų ir todėl buvo pasirašyta trejų metų sutartis.

Šiame sezone klubas padarė viską, kas įmanoma, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas ir suteiktų komandai kuo didesnės naudos.

Jau sezono pradžioje iškilusias problemas negalima buvo išspręsti vienu rankos mostu, todėl dirbome taip vadinamu „rankiniu“ režimu, tačiau ir tada nepavyko pasiekti stabilumo ekipoje.

D.Itoudis yra patyręs ir daug ką žinantis treneris, turintis savo požiūrį, kaip reikia kurti komandą, nes jis ir atsako už galutinį rezultatą. Trenerių štabo nuomone, M.Jameso suspendavimas atitinka komandos interesus ir mes tikime, kad viskas dabar bus gerai, mums viskas pasiseks.

Kitą vertus, nereikia demonizuoti šį krepšininką. Jis nėra demonas. Jis puikus žaidėjas, ne kartą vienui vienas sugebėjęs laimėti rungtynes, stebindamas žiūrovus savo neįtikėtinais veiksmais ir metimais.

Tačiau jau taip atsitiko, kad situacija pasisuko į visiškai neišsprendžiamą konfliktą. Labai gaila, jį išspręsti nėra jokių galimybių ir tai labai apmaudu. Bet geriau dabar tai pripažinti nei gyventi ir svajoti apie stebuklą“

M.Jamesas su treneriu konfliktavo ir anksčiau, o su klubo vadovybe buvo susikirtęs sausio mėnesį, kai negavo leidimo vykti į JAV dalyvauti senelio laidotuvėse.

Pats D.Itoudis Graikijos žiniasklaidai aiškino apie M.Jamesą jo neįvardindamas.

„Mes susirinkome tam, kad gintume CSKA spalvas. Kiekvienas turbūt skirtingai suprantame, kas yra komanda ir kas yra organizacijos bendri tikslai.

Kolektyvo keliai skiriasi, kai kažkas nenori eiti kartu. Tai yra normalus dalykas komandiniame sporte. Pergales lemia ne tik individualus talentas, bet ir komandinis darbas.

Niekas negali būti aukščiau komandos, netgi po itin gerų pasirodymų“, – sakė D.Itoudis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.