EUROLYGA 2023

Po pirmojo ketvirtfinalio mačo į kampą įvarytas Š. Jasikevičius atskleidė, ko reikalaus iš savo auklėtinių

Šarūno Jasikevičiaus laukia karštas vakaras: Eurolygos ketvirtfinalio antrosiose rungtynėse penktadienį „Barcelona“ namuose bandys atsirevanšuoti Sant Peterburgo „Zenit“ komandai, kuriai trečiadienį pralaimėjo 74:76.

 Š.Jasikevičius akcentuoja gynybą.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičius akcentuoja gynybą.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičius akcentuoja gynybą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius akcentuoja gynybą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 8:03 AM, atnaujinta Apr 23, 2021, 8:42 AM

„Barcelona“ tapo pirmąja reguliariojo sezono nugalėtoja nuo 2016-2017 metų sezono, pradėjusi seriją pralaimėjimu.

Antroji nesėkmė serijoje iki trijų pergalių įstumtų į tragišką situaciją, nes „Zenit“ turėtų net tris progas pasiekti tikslą.

Prieš penktadienio rungtynes Š.Jasikevičius akcentavo gynybą.

„Viliuosi, kad turime pakankamai drausmės ir nieko lengvai neatiduosime varžovams. Atkrintamosiose varžybose, aukšto lygio krepšinyje gynyba yra talento reikalas ir turime kuo geriau išnaudoti tai, ką turime.

Turime apriboti klaidas – mums tai gerai sekėsi per pirmąsias rungtynes, išskyrus pirmąjį ketvirtį, kuriame suklydome 5 sykius. Gynybai reikia atsiduoti ir laikytis mūsų plano“, – kalbėjo 45-erių lietuvis, kuriam „Barcelona“ štabe dar talkina Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis.

Per pirmąsias rungtynes „Barcelona“ po dviejų kėlinių atsiliko 34:48, tačiau pabaigoje buvo persvėrusi rezultatą (72:71).

„Turime laikytis savo žaidimo plano, bet akivaizdžiai to nepadarėme. Įpusėjus rungtynėms žaidimo planas nepasikeitė, nes tu negali pakeisti žaidimo plano, kai jo nesilaikai. Nežinau, ar mano žaidimo planas buvo geras, ar ne.

Turime žaisti taip, kaip tai darėme antroje pusėje. bet dabar mes esame nublokšti ringe ant virvių ir turime parodyti charakterį“, – sakė Š.Jasikevičius.

„Antrosios rungtynės bus sunkesnės, nes „Barcelona“ sureaguos. Jie bus itin agresyvūs visose situacijose, žais labai susikaupę ir nusiteikę.

Pirmiausia turime būti protingi, kad suprastume, kokios rungtynės laukia. Turime tai padaryti teisingai. Mums bus sunkiau, nes po Mateuszo Ponitkos traumos turime dar vieną – Artūro Gudaičio. Jis nedalyvaus rungtynėse. Praradome dar vieną žaidėją iš savo starto penketo“, – krimtosi „Zenit“ treneris Xavi Pascualis.

„Turime būti kietesni. Jie pranoko mus pirmose rungtynėse, bet tai yra serija, ir mes turime mokytis iš savo klaidų“, – teigė „Barcelona“ gynėjas Nickas Calathes.

„Antrosios rungtynės bus visai kitokios. Mes laimėjome pirmąjį mūšį, bet dabar laukia antras ir turime būti pasiruošę. Jie yra gerai treniruojama komanda, todėl eis žaisti su kitokiu mąstymu ir kitokiu planu“, – kalbėjo „Zenit“ rungtyniaujantis buvęs žalgirietis K.C.Riversas.

Rungtynės Barselonoje prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.