EUROLYGA 2023

Iš CSKA išprašytas Mike'as Jamesas atvirai prabilo apie konfliktą su treneriu: „Tai ne dėl krepšinio“

Su Maskvos CSKA klubo treneriu Dimitriu Itoudžiu ne kartą konfliktavęs ir galiausiai iš Rusijos ekipos išprašytas amerikietis Mike‘as Jamesas po trejų metų pertraukios ir vėl skraido ant NBA parketo. Trejų metų sutartį su CSKA turėjęs ir aršiai su klubo vadovais susikibęs amerikietis sukirto rankomis su „Brooklyn Nets“ klubu, sudaręs dešimties dienų kontraktą.

Mike'as Jamesas paliko CSKA klubą.<br>Twitter nuotr.
Mike'as Jamesas paliko CSKA klubą.<br>Twitter nuotr.
CSKA treneris D.Itoudis konfliktuoja su žaidėjais.<br>G.Šiupario nuotr.
CSKA treneris D.Itoudis konfliktuoja su žaidėjais.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Jamesui neliko vietos CSKA klube.<br>„Cskabasket.com“ nuotr.
M.Jamesui neliko vietos CSKA klube.<br>„Cskabasket.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-04-24 11:47, atnaujinta 2021-04-24 13:19

Krepšininkas derėjosi su „New York Knicks“, tačiau galiausiai sutarė su „Nets“ ir jau penktadienio vakarą debiutavo šiame klube. Pirmenybių lydere tapusi „Nets“ namie 109:104 (21:25, 39:26, 28:22, 21:31) palaužė „Boston Celtics“ pasipriešinimą.

„Nets“ vertėsi be savo žvaigždyno – Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas rungtyniauti negali, o Kyrie Irvingas švaistė metimus pro šalį.

CSKA palikęs 30-metis 185 cm ūgio M.Jamesas per 21 minutę pelnė 8 taškus (2/7 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 1/2 baudų metimų), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Jam esant aikštėje „Nets“ įmetė 20 taškų daugiau nei varžovai.

M.Jamesas pastarąjį kartą žaidė 2017-2018 m. sezone, kai atstovavo „New Orleans Pelicans“ bei „Phoenix Suns“ ekipoms ir vidutiniškai rinko po 9,3 taško.

„Treneriai ir bendraklubiai man pasakė, kad būčiau kuo agresyvesniu, kad galėčiau užvesti ekipą ir didinčiau mačo tempą, – ko akistatos kalbėjo M.Jamesas. – Galiu pasakyti, kad mano debiute buvo ir nemažai gerų dalykų.

Kitose rungtynėse žaisiu dar geriau. Čia aš jaučiuosi gerai – vieną iš trenerių žinau jau apie 16 metų, nes mes iš vieno miesto. Su K.Durantu pažįstamas apie penkerius metus, o jo brolį apskritai žinau labai seniai.

Taip pat anksčiau keliai susikirsdavo ir su J.Hardenu bei K.Irvingu per treniruotes. Tačiau, žinoma, negaliu pasakyti, kad komandoje turiu labai gerų draugų, bet buvome su daugeliu pažįstami.

Aš galiu atvirai pasakyti, kad po išsiskyrimo su CSKA nebuvau toks įsitikinęs, kad noriu sugrįžti į NBA.

Puikiai žaidžiau Europoje, turėjau svarbius vaidmenis tose komandose. Dabar aš čia. Ir gavau šansą pasirodyti bei žaidžiau 21 minutę“.

Kovo mėnesį M.Jamesas su skandalu pasitraukė iš Rusijos flagmano Maskvos CSKA klubo, nors nesutarimų tarp krepšininko ir ekipos trenerio Dimitrio Itoudžio buvo ir anksčiau.

Galutinai CSKA ir M.Jamesas išsiskyrė po incidento per VTB turnyro dvikovą, kai po D.Itoudžio kritikos amerikietis išėjo į rūbinę ir susirinkęs mantą daugiau nepasirodė komandos būstinėje. Klubo prezidentas Andrejus Vatutinas pakomentavo šią situaciją taip: „Deja, darbo potencialas su M.Jamesu šiai dienai jau neįžvelgiamas. Pirmąjį savo sezoną Mike'as nekūrė mums jokių problemų ir todėl buvo pasirašyta trejų metų sutartis.

Šiame sezone klubas padarė viską, kas įmanoma, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas ir suteiktų komandai kuo didesnės naudos.

Jau sezono pradžioje iškilusias problemas negalima buvo išspręsti vienu rankos mostu, todėl dirbome taip vadinamu „rankiniu“ režimu, tačiau ir tada nepavyko pasiekti stabilumo ekipoje.

D.Itoudis yra patyręs ir daug ką žinantis treneris, turintis savo požiūrį, kaip reikia kurti komandą, nes jis ir atsako už galutinį rezultatą. Trenerių štabo nuomone, M.Jameso suspendavimas atitinka komandos interesus ir mes tikime, kad viskas dabar bus gerai, mums viskas pasiseks.

Kitą vertus, nereikia demonizuoti šį krepšininką. Jis nėra demonas. Jis puikus žaidėjas, ne kartą vienui vienas sugebėjęs laimėti rungtynes, stebindamas žiūrovus savo neįtikėtinais veiksmais ir metimais.

Tačiau jau taip atsitiko, kad situacija pasisuko į visiškai neišsprendžiamą konfliktą. Labai gaila, jį išspręsti nėra jokių galimybių ir tai labai apmaudu. Bet geriau dabar tai pripažinti nei gyventi ir svajoti apie stebuklą“

M.Jamesas su treneriu iš Graikijos, kuris klubą treniruoja nuo 2014 metų, konfliktavo ir anksčiau, o su klubo vadovybe buvo susikirtęs sausio mėnesį, kai negavo leidimo vykti į JAV dalyvauti senelio laidotuvėse.

Galiausiai M.Jamesas prabilo atvirai apie nesutarimus su D.Itoudžiu ir su prieš tai buvusiu Milano „Olimpia“ klubo strategu. Ettore Messina.

„E.Messina viską nutarė daryti pagal savo kurpalių. Vasarą mes kalbėjomės apie būsimą sezoną telefonu. Po to jis man elektroniniu paštu atsiuntė laišką, kuriame buvo parašyta, kad ieškočiau sau naujos komandos. E.Messina buvo naujas treneris. Visiškai nežinau, kas atsitiko, bet taip pasisuko situacija.

Jei kalbėsime apie D.Itoudį, kai kas atsitiko man asmeniniame gyvenime. Tad situacija pasisuko ne taip, kaip, mano giliu įsitikinimu, turėjo būti. Mes su treneriu turėjome nedidelį susikirtimą. Konfliktas tarp manęs ir D.Itoudžio nebuvo konfliktu tarp trenerio ir žaidėjo.

Didžiąja dalimi mes netinkame vienas kitam kaip asmenybės, kaip du vyrai. Kalba tikrai neina apie krepšinį. Štai kas įvyko tarp mūsų“, – aiškino M.Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.