EUROLYGA 2023

Karštas LKL posėdis galėjo baigtis be galutinio sprendimo: lemiamą žodį tarė „Žalgiris“

Lietuvos krepšinio lygoje kitą sezoną rungtyniaus 11 komandų. Tokį sprendimą antradienį priėmė LKL valdyba. Tiesa, posėdis buvo gana karštas, o galutinį sprendimą lėmė Kauno „Žalgirio“ ekipos vadovų sutikimas.

 Karštas LKL posėdis galėjo būti nutrauktas: lemiamą žodį tarė „Žalgiris“.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Karštas LKL posėdis galėjo būti nutrauktas: lemiamą žodį tarė „Žalgiris“.<br> Lrytas.lt nuotr.
Remigijus Milašius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Remigijus Milašius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Remigijus Milašius.<br>BNS nuotr
Remigijus Milašius.<br>BNS nuotr
Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Milašius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Remigijus Milašius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Milašius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Milašius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 2:52 PM, atnaujinta Apr 27, 2021, 3:50 PM

Po posėdžio paaiškėjo, kad prie dabartinių 10-ies klubų nuo kito sezono prisijungs Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) laimėjusi Jonava.

Valdybos posėdyje už vienuolikos komandų čempionatą nubalsuota vienbalsiai. Valdybą sudaro dešimt dabartinių čempionato klubų atstovų, LKL prezidentas Remigijus Milašius ir LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Šis sprendimas taip pat reiškia, kad paskutiniąją vietą šiemet užimsiantis klubas neiškris į NKL.

Keisis ir čempionato sistema – jis vyks trimis ratais. Pirmuose dviejuose ratuose komandos tarpusavyje po kartą rungtyniaus namuose ir išvykoje, o trečiajame rate namų aikštėje žaisianti komanda bus nustatyta burtų keliu.

Tai negalios tik Kauno „Žalgiriui“, kuris visas trečiojo rato dvikovas žais išvykoje. Tiesa, klubo atstovai ilgai priešinosi šiam pokyčiui, kaip teigė LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė, buvo minčių posėdį nutraukti ir atidėti. Vis dėlto klubams pavyko susitarti.

Kadangi reguliariojo sezono mačų skaičius sumažės, bus išplečiamos atkrintamosios varžybos: ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiama iki 3, finaluose – iki 4 pergalių.

Po šių pokyčių LKL surengė spaudos konferenciją, kurioje naujoves pristatė lygos prezidentas R.Milašius ir R.Liuimienė.

Apie posėdį. „Tai buvo neeilinis posėdis. Dažnai kritikuojate, kad LKL lyga yra lyg stovintis vanduo, tai šiandien buvo priimtas nestandartinis sprendimas dėl lygos plėtros. Kitą sezoną čempionate dalyvaus 11 komandų, o dar kitą – 12. Žinoma, jei tik bus norinčių į ją patekti. Lygoje dalyvauti bus galima dviem būdais – komerciniu ir sportiniu, patenkant iš NKL“, – pasakojo R.Milašius.

„Posėdis buvo sudėtingas, diskusijų buvo daug, nuomonių daug. Atrodė, kad net teks atidėti klausimo priėmimą. Džiaugiuosi, kad galiausiai buvo priimtas sprendimas, „Žalgiris“ sutiko visas trečiojo rato rungtynes sužaisti išvykoje. Posėdžio pagrindinis klausimas – pasirinkimas tarp 10-ies ar 11-os komandų formato. Kaip prezidentas minėjo, viena kertinių krypčių buvo lygos plėtra. Šiuo atveju, didžioji klubų dauguma pritarė tam“, – kalbėjo R.Liuimienė.

Jonavos licencijavimo procesas. „Jonavos komanda iškart parodė rimtus ketinimus įžengti į LKL klubų šeimą, jie ėmėsi iniciatyvos, pateikė prašymą, pristatė klubo viziją, strategiją, stabilų finansinį klubo pagrindą pagrindžiančius dokumentus, patvirtinančius, kad ekipa surinks 400 tūkst. eurų biudžetą. Jonavos klubą matome kaip bendruomenės narį, pritraukiant tiek jaunuomenę, tiek politikus. Tai padės populiarinti krepšinį šiame regione“, – kalbėjo R.Liuimienė.

„Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius turi gražų požiūrį į klubo ateitį. Man gera girdėti, kaip jie mato klubo viziją. Teigiama, kad ateityje klubas turės ir dalininkus, atsakingus asmenis, tai tie pirmieji žingsniai, kurie yra pristatyti, jau yra kažkas. Kai kurie LKL klubai šiuo metu neturi to, ką turi Jonava“, – teigė R.Milašius.

Dėl dviejų „Cbet“ klubų LKL. „Negali būti dviejų komandų su vienodais pavadinimais (Jonavos „Cbet“ ir Prienų „Cbet“). Ši situacija bus svarstomas artimiausiame valdybos posėdyje“, – komentavo R.Liuimienė.

„Kiek žinau, „Cbet“ renkasi Jonavą, kurią rems 150 tūkst. eurų“, – atviravo R.Milašius.

Apie LKF rinkimus. „Galiu garsiai pasakyti, kad rinkimuose nedalyvausiu, todėl kad man patinka LKL, tai, ką darau čia. Man 63 metai, yra jauni žmonės, kurie už mane gali daugiau padaryti. Jei būsiu reikalingas, padėsiu komandai, kuri formuojasi. Aš pats pasiūliau Ramūną Butautą, toje komandoje ir Arvydas Sabonis gali dalyvauti, aš nuo to reikalo tikrai nenusisuksiu. Jei reikės, padėsiu jiems“, – prasitarė LKL prezidentas.

Klubų biudžetas ir prailgintos atkrintamųjų serijos. „Valdyba patvirtino, kad 2021-2022 m. minimalus komandų biudžetas turi būti ne mažiau nei 400 tūkst., o dar kitais metais – 600 tūkst. eurų.

Kaip minėjau, mes suprantame intrigos riziką dėl prailgintų serijų. Bet kito kelio neturime, nes privalome ištransliuoti tam tikrą rungtynių skaičių. Didindami atkrintamųjų rungtynių skaičių, mes tuo pačiu galvojame apie įrankius, kaip padaryti, kad tos serijos nebūtų nuobodžios. Tai pristatysime ateityje“, – pasakojo R.Liuimienė.

LKL klubų dalyvavimas Europos turnyruose. „Buvo pokalbis su FIBA, kuriame dalyvavo Romualdas Brazauskas. Mūsų komandomis domisi FIBA Čempionų lyga. Automatiškai vietą turi Vilniaus „Rytas“. Viena vieta gali būti gauta per atranką. Vis dėlto mes esame praradę antrą tokią vietą. FIBA domisi, kokia Lietuvos komanda galėtų ateiti, tai priklausys nuo arenos, kitų reikalavimų.

Europos taurėje Panevėžio „Lietkabelis“, manau, negali pretenduoti dėl trejų metų licencijos. Bandome kalbėtis, kad tą licenciją Europos taurė suteiktų ne konkrečiam klubui, o LKL. Ten taip pat yra reikalavimų nemažai. Kol kas atsakymo dar negavome“, – teigė R.Milašius.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.