EUROLYGA 2023

„Juventus“ treneris Ž. Urbonas nepagailėjo kritikos ekipai: „O po to mama, tėti, gelbėkite“

Trečiadienio vakarą Utenoje prasidėjo „Betsafe-LKL“ čempionato atkrintamųjų varžybų kovos. Pirmoji ketvirtfinalio kova įvyko tarp 4-tąją vietą reguliariajame sezone užėmusios Utenos „Juventus“  ir 5-osios komandos turnyrinėje lentelėje – Prienų „CBet“. Reguliariame sezone, visus 4 tarpusavio komandų susitikimus buvo pranašesni „Juventus“ krepšininkai.

Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 9:55 PM

Serijoje iki 2 pergalių Žydrūno Urbono vadovaujami „Juventus“ krepšininkai rezultatu 86:72 (29:19, 19:16, 20:25, 18:12) įveikė Prienų ekipą ir ketvirtfinalio serijoje išsiveržė į priekį rezultatu 1:0.

Uteniškiai visą laiką pirmavo bei turėjo 16 taškų persvarą, bet vienu metu buvo išbarstę, kai buvo likęs vos du taškai – 60:58.

„Atkandome tik trupinėlį, nes dar nieko nenusprendėme. Būtų antros ar trečios rungtynės, būtų smagiau, o dabar tik žengtelėjome žingsnį“, – teigė strategas.

Treneris pasidžiaugė, kad jo komanda sugebėjo pasinaudoti varžovų problemomis ir silpnumu.

„Kažkas gavosi, kažkas – ne. Bet puolime išpildėme 70 procentų savo galimybių. Kitą vertus šiandien nebuvo Mindaugo Kupšo – jis su ta statulėle ant suolo sėdėjo, su tuo „Grammy“ apdovanojimu.

Trečias mūsų žmogus šiemet gauna mėnesio MVP, faina, bet nei Karina, nei Žygis, nei Mindė po to nesužaidė – įsijauti, kad geras-geras ir leidi sau pamandravoti. Gerai, kad radau, kuo kompensuoti jį kitais žaidėjais niuansais.

Tikrai buvo neramu, atrodo, laimi 11-16 taškų, bet žinai, kad jie turi neblogų metimų. Teko priimti sprendimą, kad žaistume pabaigą mažu penketu“, – teigė Ž.Urbonas.

Tiesa, treneris pyko, kad pirmaujant jo ekipa pamesdavo galvą.

„Vienu metu pirmaudami 15 ar 16 taškų tris kamuolius tiesiog išmetėme – kaip futbolininkai. Man vienu metu atrodė, kad futbolo komandą treniruoju – sakau, eik tu sau... Ten vienas Ronaldo, kitas – Rivaldo...

Žygis bėga ir nežiūrėdamas metą į užribį, Crawfordas irgi, mandravoja. Gali prisimandravoti galima per reguliarųjį sezoną, bet tai atkrintamosios kovos.

Galvelės kartais suminkštėja, kaip maži vaikai. Visiems atrodo, kad vyrai mušasi, bet kai ateina tokie momentai, visi klausia, treneri, ką darome?

Padėkite, mama, tėti, gelbėkite. Tai erzina mane be proto. Vėl teks belstis į tas galvas. Ta koncentracijos pametimas varo į neviltį“, – dėstė strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.