EUROLYGA 2023

B. Daviesas prisiminė žygį į finalo ketvertą: „laikas „Žalgiryje“ – nepamirštamas“

„Laikas „Žalgiryje“ – nepamirštamas ir neabejotinai ypatingas“, – sakė 2018 metais kartu su Kauno „Žalgiriu“ į finalo ketvertą patekęs Brandonas Daviesas.

Brandonas Daviesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brandonas Daviesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 12:21 PM, atnaujinta May 16, 2021, 12:22 PM

Interviu Eurohoops.net metu dabartinis „Barcelona“ narys prisiminė laikus laikinosios sostinės komandoje.

„Laikas „Žalgiryje“ nepamirštamas ir neabejotinai ypatingas. Ypač kiek mes turėjome įveikti, kad nužygiuotume į finalo ketvertą, laimėti visus tas rungtynes tik patekti ten.. tokie dalykai yra ypatingi“, – apie su „Žalgiriu“ pasiektus žygdarbius kalbėjo krepšininkas.

B.Daviesas yra vienas iš nedaugelių „Barsos“ žaidėjų, kurie jau ne pirmą kartą dalyvaus finaliniame Eurolygos etape. Abu kartus jis tai padarė, kai atstovavo Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamoms komandoms.

„Čia, Barselonoje, mūsų kelias yra kitoks, bet niekada nėra lengva patekti į tokius turnyrus, kaip finalo ketvertas. Jie abu ypatingi, tačiau skirtingi“, – patekimą į Eurolygos finalo ketvertą su skirtingomis komandomis lygino amerikietis.

Šis kelias tikrai yra skirtingas. Nors į finalinį ketvertą „Barcelona“ sugrįžta po septynerių metų pertraukos, į Eurolygos atkrintamąsias klubas pateko iš pirmosios pozicijos ir yra laikomas vienu iš favoritų laimėti titulą. Tuo tarpu „Žalgiris“ 2018-ųjų sezone į finalo ketvertą prasibrovė, kai to iš kauniečių tikėjosi tik nedaugelis. Visgi, vidurio puolėjo favorito etiketė nespaudžia.

„Lengva į tai žiūrėti, kaip į spaudimą. Šiek tiek spaudimo tokioje situacijoje visada yra gerai, bet mane ir mano komandos draugus tai motyvuoja. Mes jaučiame, koks ypatingas dalykas tai klubui, jaučiame sirgalių palaikymą. Manau, galime šį spaudimą paversti papildoma motyvacija“, – kalbėjo B.Daviesas.

Finalo ketverto rungtynės prasidės jau po dviejų savaičių – gegužės 28-ąją dieną. Pusfinalyje lietuviškojo trenerių štabo ir B.Davieso laukia Milano „Olimpia“ krepšininkai.

„Jie yra labai gera komanda, kadangi jie nėra ta pati komanda, kaip reguliariojo sezono metu. Jie dabar geresni nei metų pradžioje ir su kiekvienomis rungtynėmis jie žaidžia dar geriau. Be abejo turime rimtai į juos žiūrėti. Mes turime šiek tiek laiko pasiruošti ir rasti planą, kuris mums padėtų laimėti“, – apie artėjantį mačą su Ettore Messinos auklėtiniais kalbėjo jis.

Įveikus „Olimpia“, Š.Jasikevičiaus auklėtinių finale lauktų Stambulo „Anadolu-Efes“ ir Maskvos CSKA susitikimo nugalėtojas.

Paklaustas, ką darytų, jei laimėtų titulą, B.Daviesas atsakė apie tai net negalvojantis

„Viskas apie, ką galiu galvoti yra (titulo) laimėjimas. Nemąstau, kas nutiks ar, ką aš darysiu (laimėjęs). Kol nesu čempionas negaliu apie nieką kitą net pagalvoti“, – interviu užbaigė B.Daviesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.