EUROLYGA 2023

Emocingoje ceremonijoje į krepšinio Šlovės muziejų įtraukti K. Bryantas, T. Duncanas ir K. Garnettas Ceremonijos metu jaudinanti K.Bryanto žmonos kalba

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį į Jameso Naismitho krepšinio Šlovės muziejų, esantį Springfilde, buvo įtraukta būrys įspūdingas karjeras turėjusių krepšinio legendų, tarp kurių ir praėjusiais metais tragiškai žuvęs Kobe Bryantas.

Michaelas Jordanas ir Vanessa Bryant.<br>AP/Scanpix nuotr.
Michaelas Jordanas ir Vanessa Bryant.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-16 07:11, atnaujinta 2021-05-16 10:18

Į 2020 metų šlovės muziejaus laidą pateko net 3, vienais geriausiais visų laikų krepšininkais pripažįstamų žaidėjų: Kobe Bryantas, Timas Duncanas ir Kevinas Garrnetas.

Visgi daugiausiai ceremonijoje dėmesio susilaukė ir emocijų sukėlė praėjusiais metais tragiškoje sraigtasparnio katastrofoje žuvusio Kobe Bryanto pristatymas.

„Los Angels Lakers“ žaidėją pristatė ne kas kitas, bet pats Michaelas Jordanas. Legenda buvo K.Bryanto idealas ir artimas draugas.

Po jo kalbos į sceną publikai skanduojant „Kobe“ priimti pagerbimo lipo vėlinio žmona – Vanessa Bryant.

„Šiuo metu esu įsitikinusi, kad jis juokiasi danguje, nes prieš žmones viešai girsiu jo pasiekimus. Matau, kaip jis dabar sunertomis rankomis šypsosi ir sako: „Ar gi tai ne nesąmonė?“ – jis vis tiek laimi“, – kalbėjo V.Bryant.

„Daugiau niekada nebus tokio, kaip Kobe. Kobe buvo nepakartojamas. Jis buvo ypatingas. Už aikštelės ribų jis buvo kuklus, bet jo asmenybė didesnė nei gyvenimas“, – ant scenos sakė našlė, apsirengusi tradicinės „Lakers“ komandos spalvos suknele.

Per visą karjerą tik „Los Angeles Lakers“ klubui atstovavęs K.Bryantas NBA sužaidė 1346 rungtynes ir iš viso surinko 33 643 taškus. Krepšinio legenda žuvo šiemet sausio 26 dieną per sraigtasparnio katastrofą netoli Los Andželo. Jis net 18 kartų dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse.

Kita į Šlovės muziejų įtraukta legenda – Kevinas Garnettas savo kalboje išskyrė kartu įtraukiamą Timą Duncaną ir dėkojo jam už pagalbą tobulėjant.

„Aš tave labai vertinu. Mūsų kovos buvo tiesiog legendinės. Aš tikrai laukiau visų mūsų kovų. Esu dėkingas tau, kad pastūmėjai mane į kitą lygį. Tu ir Rasheedas (Wallace'as)“, – pasakojo K.Garnettas.

K.Garnettas atstovavo „Minnesota Timberwolves“, „Boston Celtics“ ir „Brooklyn Nets“ klubams, o iš viso NBA sužaidė 1462 rungtynes.

Ir, žinoma, „San Antonio Spurs“ legenda T.Duncanas paminėjo savo komandos draugus: „Sunku net apsakyti žodžiais, kaip man pasisekė. Manu Ginobili, Tony Parkeri, negaliu sulaukti, kol vėl susitiksime. Man buvo garbė su jumis žaisti vienoje aikštelėje. Ačiū jums už draugystę, ačiū jums už broliškumą, ačiū jums už visas patirtis, kurias turėjome kartu aikštelėje“.

Dėl jo pagerbimo rungtynes su „Spurs“ praleido net ilgametis komandos treneris Greggas Popovichius. Tačiau net taip pagerbtas T.Duncanas kalboje išliko ištikimas sau – kuklus ir nuolankus.

„Aš taip nesijaudinau per visą savo karjerą“, – kalbėjo legendinis aukštaūgis.

Visą karjerą „San Antonio Spurs“ klube 1997-2016 metais rungtyniavęs T.Duncanas sužaidė 1392 mačus.

Šlovės muziejuje, įvairiose kategorijose, taip pat buvo pagerbta 10 kartų moterų NBA Visų žvaigždžių rungtynėse žaidusi Tamika Catchings, triskart moterų NCAA pirmenybes laimėjusi Kim Mulkey, penkiskart NCAA metų trenere tapusi Barbara Stevens, keturis kartus NCAA metų treneriu tapęs Eddie Suttonas, buvęs „Houston Rockets“ treneris dukart NBA čempionas Rudy Tomjanovičius ir 2018 metais miręs buvęs FIBA generalinis sekretorius šveicaras Patrickas Baumannas.

Ši į Šlovės muziejų įtraukta laida dažnai yra pavadinama, kaip viena įspūdingiausių per visą istoriją. Ir neveltui – šių žmonių pasiekimai yra neįtikėtini.

Kartu sudėjus K.Bryantas, K.Garnettas, T.Duncanas ir T.Catchings Visų žvaigždžių rungtynėse yra dalyvavę net 58 kartus. K.Mulkey, R.Tomjanovičius, E.Suttonas ir Stevensas kartu, kaip treneriai yra pasiekę daugiau nei 3 tūkst. pergalių. P.Baumannas yra pasaulyje gerbiamas už 3x3 krepšinio įtraukimą į Olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.