EUROLYGA 2023

Oficialu: 2021 m. krepšinio Šlovės muziejuje – P. Pierce'as, Ch. Boshas ir T. Kukočas

Vos po kelių valandų nuo oficialios 2020 metų ceremonijos paaiškėjo, kas pateks į 2021 metų Jameso Naismitho krepšinio Šlovės muziejaus laidą.

P.Pierce'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Pierce'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 7:37 PM, atnaujinta May 16, 2021, 7:46 PM

Kaip teigia žurnalistas į Šlovės muziejų oficialiai pateks krepšininkai Paulas Pierce'as, Chrisas Boshas, Chrisas Webberis Benas Wallace'as, Toni Kukočas, treneriai Rickas Adelmanas, Jay Wrightas ir Billas Russellas. Bei moterų krepšinio legendos Yolanda Griffith, Lauren Jackson.

Apie kai kurias pavardes jau buvo pranešama anksčiau, o apie Chris Webberio kandidatūrą buvo pranešta šiąnakt.

Ch.Webberis per karjerą žaidė 5 klubuose: „Golden State Warriors“, „Washington Wizards“, „Sacramento Kings“, „Philadelphia 76ers“ ir „Detroit Pistons“. 5 kartus Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis per karjerą vidutiniškai rinkdavo po 20,7 taško, 9,8 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Boston Celtics“ legenda P.Pierce'as į Šlovės muziejų pateks iš pirmo karto. 2008 metais NBA čempionu ir naudingiausiu finalo žaidėju tapęs puolėjas per karjerą vidutiniškai rinkdavo po 19,7 taško, atkovojo po 5,6 kamuolio ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Taip pat jis net 10 kartų žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse.

Ch.Boshas atstovaudamas „Miami Heat“ iškovojo du čempionų žiedus, taip pat net 11 kartų dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse. Jis vidutiniškai per karjerą rinkdavo po 19,2 taško, 8,5 atkovoto kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

B.Wallace'as geriausiai karjeroje buvo žinomas už darbą savo aikštės pusėje. Jis net 4 kartus buvo išrinktas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku. Taip pat 4 kartus pasirodė Visų žvaigždžių rungtynėse, o 2004 metais padėjo „Detroit Pistons“ iškovoti čempionų žiedus.

T. Kukočas su „Chicago Bulls“ iškovojo tris NBA titulus bei dar tris kartus tapo Eurolygos čempionu. Taip pat su Jugoslavijos ir Kroatijos rinktinėmis iškovojo ne vieną nacionalinių čempionatų medalį.

Legendinis Billas Russellas į Šlovės muziejų pateks antrą kartą. Jis jau yra įtrauktas, kaip žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.