EUROLYGA 2023

NBA plėsis – jau įvardinti ir miestai, kuriuose atsiras komandos, ir įspūdingas stojimo mokestis

NBA ateityje didins ekipų skaičių ir čempionate greičiausiai varžysis 32 komandos – apie tai skelbia Sportsnet Central. Realiausi kandidatai pasijungti prie lygos įvardijami du miestai – Sietlas ir Las Vegasas.

Prie 30 NBA klubų gali pasijungti dar dvi ekipos.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Prie 30 NBA klubų gali pasijungti dar dvi ekipos.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 6:15 PM

„Jau platinama nuomonė, kad NBA pirmą kartą nuo 2004 metų plės savo organizacijos narių skaičių, kad būtų sumažinti nuostoliai dėl COVID-19 pandemijos.

Ekipos grįžimas į Sietlą yra beveik jau aiškus, nes problemų su arena, dėl ko 2008-siais iš miesto į Oklahoma išvyko „SuperSonics“ klubas, jau nėra. Nauja arena stovi. Dar vienas variantas yra naujas klubas Las Vegase. Dabar laukiama investuotojų žodžių ir siūlymų“, – tikina leidinys.

Nors NBA vadovybė delsia ir dar skaičiuoja nuostolius, ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas paskelbė, jog jau apsitarta ir dėl dviejų naujų komandų įstojimo mokesčio, kuris galėtų siekti net 2,5 mlrd. JAV dolerių kiekvienam.

Jei nauji klubai sutiktų su tokiu mokesčiu, 2,5 mlrd. JAV dolerių taptų didžiausiu finansiniu sandoriu Šiaurės Amerikos profesionalių sporto komandų istorijoje.

Praėjusiame dešimtmetyje „Brooklyn Nets“ buvo parduotas už 2,35 mlrd. JAV dolerių, o „Los Angeles Clippers“ – už 2 mlrd. dolerių.

Tai rimti stojimo pinigai, nes paskutine plėtros principu prie lygos prisijungusi tuometinė „Charlotte Bobcats“ į NBA kelialapį gavo sumokėjusi 300 mln. JAV dolerių.

Jei NBA lygoje prisidės 2 ekipos, lyga gautų 5 mlrd. JAV dolerių injekciją, ir padalinus ją visoms komandoms, jos gautų papildomai po 166 mln. dolerių.

Šiai dienai NBA kovoja 30 klubų, o čempionu yra „Los Angeles Lakers“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.