EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris M. Schilleris įvardino „Juventus“ bėdą, o Ž. Urbonas pasakė, kodėl žaisti prieš Kauną yra utopija

Kauno „Žalgirį“ nuo „Betsafe-LKL“ pirmenybių finalo galimai skiria 40 minučių. Dabartiniai čempionai pusfinalyje iškovojo antrą triuškinančią pergalę.

„Žalgirio“ ekipos treneriui M.Schilleriui (nuotr. kairėje) teks spręsti galvosūkį, kas pakeis Maskvos CSKA klubo vilionių sulaukusį komandos lyderį M.Grigonį, kuriam pasiūlyta milijoninė sutartis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ ekipos treneriui M.Schilleriui (nuotr. kairėje) teks spręsti galvosūkį, kas pakeis Maskvos CSKA klubo vilionių sulaukusį komandos lyderį M.Grigonį, kuriam pasiūlyta milijoninė sutartis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Šiupario nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Šiupario nuotr.
Martinas Schilleris<br>M.Patašiaus nuotr.
Martinas Schilleris<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 9:56 PM, atnaujinta May 26, 2021, 10:01 PM

Martino Schillerio auklėtiniai svečiuose sutalžė Utenos „Juventus“ krepšininkus 116:80 (23:22, 25:16, 33:26, 35:16).

Kauniečiai užfiksavo „Betsafe-LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą. Iki šiol daugiausiai taškų per rungtynes (112) buvo pelniusi Utenos ekipa.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Rokas Jokubaitis, pelnęs 19 taškų. „Juventus“ gretose išsiskyrė 23 taškus įmetęs Mindaugas Kupšas. Abiejų komandų lyderiai surinko po 25 naudingumo balus.

Be traumuotų Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus rungtyniaujanti Utenos komanda šįkart buvo dar labiau nukraujavusi – mačą praleido susižeidęs Martynas Paliukėnas.

Serijoje iki trijų pergalių „Žalgiris“ pirmauja 2-0. Trečiasis ir galimai paskutinis serijos mačas bus žaidžiamas šeštadienį Kaune.

Dideliame klaidų skaičiuje (18) vėl skendusius uteniškius šįkart žudė ir „Žalgirio“ tritaškiai – Kauno klubas pataikė net 18 tolimų metimų iš 33 (54 proc. taiklumas).

„Kas ką sakys, bet mes žaidėme krepšinį. Kol turėjome jėgų, tol žaidėme. Tuomet mes dar špagavomės su „Žalgiriu“, atsimušinėjome, o kai pavargo įvyko krepšinio pabaiga, – po nesėkmės kalbėjo „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Jau sakiau – yra utopija laimėti tris rungtynes prieš „Žalgirį“. Ir nebijau to sakyti.

Bet žaidėjams sakau, kad turime žaisti savo stiliumi. Mes negalime pamesti galvas – man neįdomu laimėti ar pralaimėti, man įdomu žaisti gerą krepšinį“.

„Juventus“ vienu metu pavargo ir tai buvo akivaizdu, nes jiems trūksta kai kurių žaidėjų. Po kelių pražangų jiems pritrūko jėgų ir rotacijos – Utenai buvo sunku kovoti. Antrame kėlinyje gerai gynėmės ir tai leido gerai užpulti.

Manau, vaikinai sužaidė gerai abiejose aikštelės pusėse. Rokas Jokubaitis po prastesnio pirmo mačo pasirodė labai gerai ir prisidėjo prie tos trijų minučių atkarpos antro kėlinio pabaigoje. Džiugu, kad įmetėme daug taškų, tačiau to neakcentuoju.

Steve'as Vasturia yra geras žaidėjas, tačiau turime gilią sudėtį ir sunku žaisti su visais 12 žaidėjų. Jis labai profesionalus – neturiu ką blogo apie jį pasakyti.

Tai tikras geras žaidėjas, kuris, deja, kol kas neranda savo vietos mūsų sistemoje. Bet kai ateina jo laikas – jis pasiruošęs“, – savo viziją į rungtynes išdėstę „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.