EUROLYGA 2023

CSKA kapitonas buvo atviras: M. Jameso išvykimas komandai išėjo į naudą

Eurolygos čempionų titulą ginanti Maskvos CSKA su nekantrumu laukia artėjančio Eurolygos finalinio ketverto. Penktadienį Rusijos klubas turnyro pusfinalyje susigrums su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

M.Jamesas buvo suspenduotas kovo mėnesį.<br>KKF/Scanpix nuotr.
M.Jamesas buvo suspenduotas kovo mėnesį.<br>KKF/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 11:24 PM, atnaujinta May 27, 2021, 11:27 PM

Dvikovos išvakarėse CSKA kapitonas Nikita Kurbanovas prakalbo apie sezono eigoje komandą palikusį Mike'ą Jamesą ir pridūrė, kad jo išvykimas Maskvos komandai pridėjo daugiau pranašumų nei trūkumų.

„Manau, kad išvykus M.Jamesui mūsų komanda tapo labiau agresyvesnė ir įvairiapusiškesnė. Daugelis žaidėjų pradėjo imtis lyderio vaidmenis.

Akivaizdu, kad sezono pradžioje mūsų puolimas buvo pastatytas ant M.Jameso, tačiau jam išvykus pradėjome žaisti harmoningai ir radome savo naują kelią. Dėl šios priežasties mums pavyko sėkmingai pasirodyti Eurolygos atkrintamosiose varžybose ir Vieningosios lygos pusfinalyje.

Man patinka, kaip komanda sureagavo į šiuos pokyčius, o finalinio ketverto metu viskas yra mūsų rankose, – samprotavo N.Kurbanovas.

Lrytas.lt primena, kad paskutinis viešas konfliktas tarp CSKA trenerio Dimitrio Itoudžio ir M.Jameso įvyko kovo mėnesį per VTB Jungtinės lygos rungtynes su Kazanės „Uniks“ krepšininkais.

Per minutės pertraukėlę jiems apsipykus D.Itoudis suspendavo savo žvaigždę. Tai buvo jau antras kartas per tris mėnesius, kuomet treneris priėmė tokį griežtą sprendimą.

Galiausiai CSKA paskelbė, kad M.Jamesas „tapo laisvuoju agentu iki 2020-2021 metų sezono pabaigos. Tai leido jam prisijungti prie „Nets“ klubo.

Tuo metu, kai M.Jamesas išvyko, jo sutartis su CSKA dar galiojo. 2020 metais amerikietis sutartį su CSKA pasirašė trejiems metams. Maskvą jis paliko būdamas rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju – rinko po 19,3 taško.

Eurolygos pusfinalis tarp CSKA ir „Anadolu Efes“ ekipų bus žaidžiamas penktadienį 19 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.