EUROLYGA 2023

Šaras – Eurolygos finale: „Barcelona“ svajonę išgelbėjo pergalingas C. Higginso metimas Traumą patyrė N. Calathesas

Šarūnas Jasikevičius po 12 metų pertraukos grįžo į Eurolygos finalą. Tiesa, būdamas vyriausiuoju treneriu jis tai padarė pirmą kartą savo karjeroje. Penktadienį jo treniruojama „Barcelona“ turnyro pusfinalyje 84:82 (27:24, 24:18, 16:29, 17:11) įveikė Milano „Olimpia“ krepšininkus.

C.Higginsas (22 numeris) išplėšė katalonams pergalę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Higginsas (22 numeris) išplėšė katalonams pergalę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-05-28 21:45, atnaujinta 2021-05-29 00:11

Katalonus į Eurolygos finalą atvedė Cory Higginsas, kuris likus žaisti 0,8 sek. dvitaškiu metimu išplėšė Šaro kariaunai pergalę.

Dvikovą abi komandos pradėjo be didesnės žvalgybos. „Barcelona“ komandą į priekį pirmajame kėlinyje vedė atkrintamųjų varžybų metu sunkiai savo žaidimą atradęs Nikola Mirotičius, kuris per ketvirtį įmetė devynis taškus.

Tuo tarpu „Olimpia“ ekipoje pirmajame kėlinyje sužibėjo Vladimiras Micovas. Serbas taip pat pasižymėjo 9 taškai, o po pirmųjų dešimties minučių „Olimpia“ nuo savo varžovų atsiliko 24:27.

Antrajame kėlinyje „Barcelona“ pavyko pagerinti savo gynybą ir tai leido katalonams primą kartą rungtynių metu įgyti dviženklį pranašumą. Po Nicko Calatheso tritaškio Šaro kariauna išsiveržė į priekį 49:38.

Į ilgąją pertrauką lietuvio auklėtiniai išėjo ilsėtis švieslentei rodant 51:42 jo treniruojamos komandos naudai.

Trečiąjį kėlinį „Olimpia“ pradėjo su kur kas geresniu nusiteikimo – Ettore Messinos kariauna priartėjo prie savo varžovų ir įpusėjus ketvirčiui sumažino savo atsilikimą iki minimumo – 56:57.

Ketvirčiui persiritus per pusiaują S.Shieldsas dvitaškiu metimu išvedė Italijos ekipą į priekį – 58:57 (pirmavo pirmą kartą nuo dvikovos pradžios).

Pabudusį Milano klubą dar labiau įkaitino Kevino Punterio ir Sergio Rodriguezo tolimos bombos.

Po trijų kėlinių „Olimpia“ ekipa buvo priekyje 71:67.

Ketvirtajame ketvirtyje ir toliau tęsėsi nervų karas. Šaro auklėtiniai kėlinį pradėjo atkarpa 5:0, tačiau „Olimpia“ varžovams atsakė dviem sėkmingomis atakomis paeiliui.

Vėliau sekė dar viena gera „Barcelona“ atkarpa, kurios dėka vėl katalonai įsiveržė į priekį.

Likus žaisti kiek daugiau nei 3 min. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos čiurnos traumą patyrė vienas iš Katalonijos ekipos lyderių N.Calathesas. Iki šios akimirkos jis buvo įmetęs 17 taškų.

Likus žaisti dvi minutes po M.Delaney baudos metimą ir komandas skyrė vos taškas. „Barcelona“ buvo priekyje 80:79, tačiau netrukus N.Mirotičius baudų metimais padidino katalonų pranašumą – 82:79.

Kitoje atakoje K.Punteris tritaškiu metimu išlygino rezultatą – 82:82.

Likus žaisti 31 sek. rezultatas švieslentėje vis dar išliko lygus (82:82). Likus žaisti 7 sek. K.Punteris prametė tritaškį, o kitoje atakoje likus žaisti 0,8 sek. C.Higginas dvitaškiu metimu išvedė „Barcelona“ į priekį – 84:82.

Paskutinė Milano klubo ataka buvo nesėkminga ir pergalę šventė Šaro auklėtiniai.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 21, Nickas Calathesas 17, Cory Higginsas 11, Pau Gasolis 10.

„Olimpia“: Kevinas Punteris 23, Vladimiras Micovas 14, Shavonas Shieldsas 13, Sergio Rodriguezas 11.

Šio pusfinalio nugalėtojai finale susigrums su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, kuri pirmajame pusfinalyje 89:86 įveikė Maskvos CSKA.

Didysis Eurolygos finalas vyks sekmadienį 21 val. 30 min. Lietuvos laiku, tuo tarpu kova dėl trečiosios vietos bus žaidžiama tą pačią dieną – 18 val. 30 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.