EUROLYGA 2023

Akivaizdžią tiesą priminęs Š. Jasikevičius – apie nerimą dėl traumuoto lyderio ir E. Atamano frazę

„Tai buvo keistos rungtynės“, – po dramatiškai pasibaigusio Eurolygos pusfinalio kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 1:17 AM, atnaujinta May 29, 2021, 1:20 PM

Treniruodamas „Barcelona“ jis padarė tai, ko nepavyko padaryti su „Žalgiriu“. Šaras – Eurolygos finale! Kaip žaidėjas paskutinį kartą Š.Jasikevičius turnyro finalinėje kovoje žaidė dar 2009 metais.

Prabėgus 12 metų šį laukimą nutraukė jo treniruojama „Barcelona“ ekipa, kuri pusfinalio varžybose po atkaklios kovos 84:82 palaužė Milano „Olimpia“ krepšininkus.

Katalonų didvyriu tapo Cory Higginsas, kuris likus žaisti 0,8 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos pataikė rezultatą persvėrusį dvitaškį.

„Sveikinu savo komandą ir fanus su šia pergale. Reguliariajame sezone sustabdėme „Olimpia“ gynybą, tačiau šį kartą leidome varžovams per daug lengvai jausti puolime.

Visada kalbu apie detales, bet šį vakarą mes jų gerai neišpildėme – praleidome Milano žaidėjus pro jų stipriąsias rankas, o visą tai puikiai parodo mūsų skaičiai gynyboje – to yra per daug.

Turiu padėkoti savo vaikinams – jie išliko kovoje, ketvirtajame kėlinyje gynyboje mums pavyko pasikeisti. 11 taškų – puikus darbas prieš Milaną.

Bet ankstesni kėliniai nebuvo geri. Visi kalba apie „Barcelona“ gynyba, tačiau šiandien ji kai kuriais momentais tiesiog neegzistavo.

Turime 48 valandas pakeisti žaidimo stilių prieš geriausiai puolančią lygos komandą“, – po dvikovos samprotavo Šaras.

„Barcelona“ pergalę kiek aptemdė ketvirtojo kėlinio metu patirta komandos lyderio Nicko Calatheso trauma. Gynėjas iš Graikijos likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes susižeidė čiurną ir aikštėje nepasirodė iki pat akistatos pabaigos.

„Šiuo metu neturime informacijos apie jo būklę“, – po dvikovos apie graiko situaciją kalbėjo Š.Jasikevičius.

Kaip krepšininkas Š.Jasikevičius Eurolygoje yra triumfavęs keturis kartus, tačiau kaip treneriui jam to padaryti dar nebuvo pavykę per visą savo karjerą.

Finale Šaro auklėtinių lauks Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, kuri pirmajame pusfinalyje 89:86 įveikė Maskvos CSKA.

Jei Lietuvio treniruojamas klubas įveiks Turkijos ekipą, Šaras prisijungtų prie Armenako Alachachano, Lolo Sainzo ir Stevislavo Pesičiaus bei taptų ketvirtuoju žmogumi, kuris laimėtų Eurolygą tiek kaip žaidėjas, tiek ir kaip ir treneris.

Finalas vyks sekmadienį 21 val. 30 min. Lietuvos laiku.

– „Barcelona“ gynyba šiandien nebuvo gera. Ko tikitės iš finalo? – buvo paklausta Š.Jasikevičiaus.

– Reikia pagerinti gynybą. Nugalėjome Milaną – turime 48 valandas. Laukia visiškai naujos rungtynės, turime suprasti, ką padarėme blogai, kur sužaidėme gerai ir tinkamai išanalizuoti „Anadolu Efes“ žaidimą.

Eurolygos finale nebus lengva. Tai yra akivaizdu.

– Ką jautėte paskutinėmis dvikovos sekundėmis?

– Tuo metu tu neturi jokios kontroles. Kevinas Punteris turėjo puikią progą, jei jis būtų įmetęs – būtų buvę sunku, tačiau rungtynių baigtį nulėmė C.Higginsas.

Turime judėti į priekį ir tobulėti.

– E.Messina gyrė jus už darbą gynyboje ketvirtajame kėlinyje. Ko pritrūko kitose kėliniuose?

– Trys taškai mums yra blogiau nei du. Jie pataikė daug tolimų metimų, prastai kovojome po lenta, praleidome varžovus pro jų lengvas puses.

– „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas po pergalės pirmajame pusfinalyje teigė, kad Shane'as Larkinas tikrąjį savo veidą parodys finale ir atves Stambulo klubą į čempionų titulą.

– Gyvename demokratijoje – kiekvienas gali sakyti, ką nori.

– Kaip galėtumėte įvertinti N.Calatheso žaidimą viso sezono metu?

– „Barcelona“ komandoje neturime laiko kurti projekto. Visi nori, kad jau pirmajame sezone pasirodytų rezultatai. Mes tą ir bandome padaryti pagal savo galimybes.

Prašėme N.Calatheso būti žaidėju, kuris gali nuspręsti „Barcelona“ žaidimą, tačiau nebūti pagrindiniu krepšininku, kuriuo jis buvo Atėnuose.

Nenorime viską statyti ant vieno krepšininko – kas geriausiai jaučia žaidimą, tas ir imasi lyderystės, džiaugiuosi, kad turiu tokią sudėtį.

Visi kalba apie N.Calatheso rezultatyvius perdavimus bei įspūdingus epizodus. Tai smagu socialiniams tinklams, tačiau noriu pabrėžti jo darbą gynyboje, jis puikiai išmuša varžovų gynėjus iš ritmo ir niekas apie tai nekalba.

– Leandro Bolmaro žaidė 27 minutes. Rungtynių pabaigoje jis ėmėsi iniciatyvos, tačiau jo metimas nebuvo taiklus. Kaip vertinate jo pasirodymą?

– Jis buvo netinkamoje pozicijoje, apie tai kalbėsime rytoj (juokiasi). Jei stebite „Barcelona“ žaidimą, L.Balmaro paskutiniu metu buvo tarp geriausių mūsų žaidėjų. Matome jo darbą treniruotėse.

Jis yra tas vaikinas, kuris pirmas, kuris ateina į treniruotę, užsidirba savo laiką ir žaidžia puikų žaidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.