EUROLYGA 2023

Į 3x3 krepšinį žengia pirmasis Eurolygos klubas: savo ekipą subūrė „Valencia“, akys krypsta į „Žalgirį“

Gegužės mėnesį 3x3 krepšinyje pažymėjo istorinis įvykis. Eurolygoje pastaraisiais metais besirungianti „Valencia“ paskelbė po savo klubo vėliava subūrusi trijulių krepšinio ekipą.

 "Valencia" ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 "Valencia" ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rolandas Skaisgirys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rolandas Skaisgirys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 "Valencia" ekipa.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 "Valencia" ekipa.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 3, 2021, 5:16 PM

Klubas kelionę 3x3 pasaulyje pradės tiek su vyrų, tiek su moterų komanda jau šią vasarą, varžydamasis įvairiuose turnyruose būtent tais metais, kai ši sporto šaka debiutuoja kaip olimpinė Tokijo olimpiadoje.

Vyrų ekipa sudarys šis šešetukas: Juanma Roblesas, Javi Valderrey‘us, Dani de la Rua, Sergio Mendiola, Toni Vicensas ir Leandro Lima. Pastarasis FIBA žaidėjų reitinge rikiuojasi pirmoje vietoje tarp Brazilijos 3x3 krepšinio atstovų.

Dar prieš metus „Hoptrans 3x3“ turnyro pristatyme kalbėjęs Rolandas Skaisgirys teigė, kad trijulių krepšiniui įžengus į olimpines žaidynes, tiek Lietuvoje, tiek visoje Europoje turėtų pasikeisti požiūris į šią sporto šaką.

„Laiko klausimas, jeigu nebus didžiulių suiručių, kada Eurolygos komandos turės 3x3 komandas. Tereikia iššauti „Maccabi“ ar „Real“ ir prasidės ta lavina važiuoti, nes vis dėlto tai yra olimpinė sporto šaka“, – pernai kalbėjo vienas iš Lietuvos 3x3 asociacijos įkūrėjų.

Šiemet, reaguodamas į ispanų ekipos žengimą trijulių krepšinio aukštumų link, R. Skaisgirys sakė besitikintis, kad didesnio masto klubų kūrimosi procesas turėtų prasidėti Tokijuje išdalinus pirmuosius istorijoje olimpinių medalių komplektus.

„Lygiai prieš metus sakiau, kad ne už kalnų yra tai, jog didieji Europos klubai turės savo komandas – ir Eurolygos, ir ne Eurolygos komandos. Manau, kad lavina prasidės po olimpinių žaidynių, kai bus patvirtinti žiūrimumo rodikliai. Aišku, užtruks dar keletą metų, kol visi įsikurs“, – prognozavo R. Skaisgirys.

Kalbėdamas apie turnyrą, kuriame galėtų varžytis naujai įkurtos komandos, jis užsiminė apie Europos 3x3 krepšinio lygą – būtent toks projektas turėtų būti rimtai svarstomas FIBA kabinetuose.

„FIBA užduotis turėtų būti Europos 3x3 lygos sukūrimas. Dabar egzistuojanti sistema – masteriai, challengeriai – viskas yra gerai, vykdoma pagal tam tikrą, aiškią sistemą. Bet manau, kad atskiras derinys Europai privalės būti. Dar neaišku, koks jis turėtų būti. Ar Eurolygos klubai, turintys 3x3 komandas, į tai pretenduotų? Sunku pasakyti“, – nuogąstavo R. Skaisgirys.

Ar įmanoma tikėtis, kad savo ekipą sukurs ir vienintelė Lietuvos komanda Eurolygoje – Kauno „Žalgiris“? Kalbos su šiuo klubu dėl žengimo į 3x3 krepšinį užsimezgė pastaraisiais metais, dar iki pandemijos.

„Kalbos nebuvo niekada nutrūkusios, visą laiką buvo apie tai kalbama ir sutariama, kad galbūt dar ne laikas, reikia daugiau laiko, pandemija. Dabar kamuolys yra pas Paulių Motiejūną. Mes sutarę, kad aš laukiu jo skambučio ir jis turi priimti sprendimą. Tai yra aptarta, bet jis turi savų reikalų ir prie to dar nepriėjo“, – esamą situaciją nupasakojo R. Skaisgirys.

Dabartiniais Lietuvos klubų vėliavnešiais pasaulyje ir toliau yra Šakių „Gulbelės“ vyrai. Birželio 2-ąją atnaujintame FIBA 3x3 komandų reitinge Aurelijaus Pukelio, Marijaus Užupio, Pauliaus Beliavičiaus, Šarūno Vingelio ir Dariaus Tarvydo penketukas pakilo dar per dvi pozicijas ir šiuo metu rikiuojasi ketvirtas pasaulyje. Legendinę Novi Sado trijulių ekipą už nugaros palikę lietuviai nusileidžia tik Limano, Rygos ir Niujorko komandoms.

Tokijo olimpinėse žaidynėse, į kurias Lietuvos nacionalinė ekipa nepateko, trijulių rungtis vyks liepos 24-28 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.