EUROLYGA 2023

CSKA duris atidaręs M. Grigonis prakalbo apie titulus, o klubo prezidentas neslėpė: neįsivaizduoja Maskvos ekipos be lietuvių

„Buvo gandų, buvo kalbų, o po to atėjo oficialus pasiūlymas. CSKA visada žaidžia aukščiausiame lygyje, nuolat dalyvauja Eurolygos finalo ketvertuose, kovoja dėl čempiono titulo.

M.Grigonis Maskvoje uždirbs įspūdingą pinigų sumą.<br>CSKA klubo nuotr.
M.Grigonis Maskvoje uždirbs įspūdingą pinigų sumą.<br>CSKA klubo nuotr.
M.Grigonis keliasi į CSKA.<br>Instagram ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Grigonis keliasi į CSKA.<br>Instagram ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Kauno ,,Žalgirio<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauno ,,Žalgirio<br>G. Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis tapo rungtynių didvyriu.<br>Zalgiris.lt nuotr.
M.Grigonis tapo rungtynių didvyriu.<br>Zalgiris.lt nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 1:20 PM

Tai ir yra pagrindinė priežastis – laimėti kuo daugiau titulų. Iš tiesų labai džiaugiuosi tapęs CSKA ekipos dalimi“, – Maskvoje kalbėjo į CSKA klubą perėjęs buvęs žalgirietis Marius Grigonis.

Po trijų sezonų Kauno „Žalgirio“ ekipoje M.Grigonis pakėlė sparnus į Rusiją. Šeštadienį garsiausias Rusijos klubas paskelbė, kad lietuvis pasiekė ilgalaikį susitarimą su CSKA klubu.

Į Rusijos sostinę persikėlęs 27-erių 198 cm ūgio Lietuvos krepšinio rinktinės narys savo banko sąskaitą turėtų papildyti tikrai įspūdinga pinigų suma.

Naujienų portalo 15min.lt žurnalisto Roko Pakėno žiniomis, M.Grigonis Maskvoje per tris sezonus turėtų uždirbti net 4 milijonus eurų siekiančią sumą.

Buvęs žalgirietis vienu brangiausiai apmokamu Lietuvos krepšininku. Daugiau už gynėją uždirbs tik NBA rungtyniaujantys Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.

Pranešama, kad per pirmus dvejus metus CSKA ekipoje M.Grigonis turėtų uždirbti po 1,3 mln. eurų per sezoną.

Trečiaisiais savo karjeros metais Maskvoje lietuvis savo kišenę papildytų dar 1,4 mln. eurų suma.

„Komentarų gal ir nereikia. Šis žaidėjas per porą metų Eurolygoje pasirodė kaip puikus žaidėjas. Jam tai yra, be abejo, žingsnis į priekį – galimybė kovoti dėl aukščiausių titulų.

Ir apskritai, įsivaizduoti CSKA be lietuvių yra labai nelengva. Ar tai būtų žaidėjai, ar treneriai. Kiek metų CSKA žaidė Ramūnas Šiškauskas, tapo legenda ir tikiuosi, kad Mariui viskas pavyks“, – šnekėjo CSKA ekipos prezidentas Andrejus Vatutinas.

„Europai tai labai neįprasta, kad vienam klubui net septynis metus vadovautų vienas treneris. Vadinasi, jame yra kažkas išskirtinio. Po pokalbio supratau, kad jis nusistatęs visą laiką dirbti, myli savo darbą.

Jis nori ne tik dirbti, tačiau ir nugalėti. Kalbėjomės su juo apie 20-30 minučių, ne tik apie darbą, bet ir šeimą“, – po susitikimo su CSKA strategu graiku Dimitriu Itoudžiu spaudos konferencijoje sakė M. Grigonis.

Strategas ekipai vadovauja nuo 2014 metų ir pasirašė šį pavasarį kontraktą dar dvejiems sezonams.

Į klausimą, ką jis galėtų suteikti CSKA ir kokios geriausios lietuvio savybės, M.Grigonis kaip visada buvo kuklus: „Apie save nemėgstu kalbėti, geriau jau kiti sako, kas yra gerai ar blogai.

Viskas priklausys nuo to, kaip mane išnaudos treneris. Mano akys visada dega, aš pasirengęs kovoti. Galiu suteikti užsivedimą, energiją, net ugnį į kovą. Man patinka būti vyruku, kuris perduoda kitiems savo energiją“.

Į sirgalių klausimą, kaip reagavo Lukas Lekavičius ir kiti lietuviai, kad jis keliasi į CSKA klubą, M.Grigonis pasakė: „Viso sezono metu sakiau, kad esu atviras pasiūlymams. Jie džiaugėsi, kaip ir kaskart, kai geras vyrukas gauna gerą pasiūlymą iš stiprios ekipos. Visi tokiais atvejais visada palaiko“.

Kodėl M.Grigonis žaidžia 40-uoju numeriu? „Kai žaidi būdamas dar vaiku, yra paprastas dalykas – didesnis numeris, didesni marškinėliai.

Man davė 40-ąjį numerį, aš pasakiau „gerai“. Po to žaidžiau vilkėdamas marškinėlius 13 numeriu, tačiau ekipose šis numeris dažnai užimtas.

„Žalgiryje“ juo žaidė ir žaidžia Paulius Jankūnas, todėl pasiėmiau 40 numerį“, – pasakojo M.Grigonis.

Šnekėdamas, ar jo šeima atvyks į Maskvą, Marius netikėtai papasakojo, kad jo sūnus Emilis muzikinėse platformose dažnokai pastaruoju metu įsijunginėjo rusišką muziką. „Gal tai buvo ženklas“, – juokėsi lietuvis.

„Mano žmona Lietuvoje gimdys antrąjį vaiką ir tada atvyks į Maskvą. Todėl aš būsiu Rusijoje du mėnesius vienas, treniruosiuosi ir sieksiu sudaryti sąlygas atvykti šeimai. Šeimos pagausėjimo laukiame kažkur rugsėjo 12 dieną“, – aiškino Lietuvos krepšinio rinktinės narys.

„Aš tikiuosi, kad visą kitą sezoną mes visi būsime kartu, sieksiu rodyti gerą krepšinį ir džiuginti visus. Būsiu geras vyrukas ir visi, kas norės su manimi pasikalbėti, tai pradžioje, jei galima, tai darykite angliškai.

Pasistengsiu atiduoti viską, ką turiu, būsiu atviras ir leisiu save pažinti. Visų pirma, mes turime būti kartu, kartu švęsti pergales“, – palinkėjimą CSKA sirgaliams siuntė M.Grigonis.

Tuo tarpu stsisveikindamas su Kaunu ir „Žalgiriu“ 27-erių žalgirietis pasidalino jautria žinute savo socialiniame tinkle „Instagram“.

„Palieku „Žalgirį“ ir žiauriai spaudžia širdį. Kaune aš gimiau ir užaugau, o „Žalgiris“ mane subrandino tolimesniam gyvenimo etapui.

Visi, kas palaikėt ir nenustojot TIKĖT, tiems kas buvo ne tik pergalingais, bet ir sunkiais momentais – AČIŪ. Žalias ačiū ir „heiteriams“, kurie prisidėjot prie bendros sėkmės, veikėt, kaip stimulas judėt į priekį.

Man šie trys sezonai buvo permainingi, atnešė ne tik pakilimų, bet ir nuosmukių, o kai viskas atrodė jau vėl grįš į senas vėžes, atėjo ir absoliučiai visiems sunkus laikas.

Gaila, kad paskutiniais metais nepavyko pasimėgauti savų fanų pilna arena, bet paskutinėse rungtynėse, visa širdim buvo galima pajausti net dalį tos atmosferos, kokią „Žalgirio“ fanai sukuria magiškai. Tokios akimirkos yra neįkainojamos ir jų neįmanoma pamiršti, ir tada tikrai supranti, kad be fanų, mes esam niekas.

Ačiū visai Rūbinei, kuri yra geriausia ir smagiausia! Ačiū Treneriams, „Staffui“, Ofisui!

Man buvo ne tik garbė, bet ir labai gera būti „Žalgirio“ šeimos dalimi!!!! Iki pasimatymo!“, – rašė M.Grigonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.