EUROLYGA 2023

Pergalę pasiekę lenkai sulaukė M. Ponitkos, o slovėnai turnyrui Kaune jau rengiasi su L. Dončičiumi

Lenkijos ir Slovėnijos krepšinio rinktinės, kurios šią vasarą dalyvaus Kaune vyksiančiame olimpinių žaidynių atrankos turnyre, trečiadienį pasitikrino jėgas draugiškose rungtynėse. Lenkai namie sutriuškino tunisiečius 89:66, slovėnai išvykoje įveikė kroatus 94:80.

Luka Dončičius atvyks į Kauną.<br>zuma press/Scanpix.com nuotr.
Luka Dončičius atvyks į Kauną.<br>zuma press/Scanpix.com nuotr.
Luka Dončičius atvyks į Kauną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Luka Dončičius atvyks į Kauną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 12:17 AM, atnaujinta Aug 17, 2022, 8:45 PM

Lenkijos rinktinėje jau žaidė traumą išsigydęs Mateuszas Ponitka. Slovėnijos rinktinės treniruotėje antradienį pirmą kartą dalyvavo Luka Dončičius, bet jis su kroatais dar nežaidė.

Trumpas M.Ponitkos sugrįžimas

Tuniso rinktinė, kurią treniruoja buvęs Vilniaus „Ryto“ strategas Dirkas Bauermannas, Lenkijos krepšininkams nesukėlė jokių problemų. Glivicuose vykusiose rungtynėse lenkai jau po antrojo kėlinio pirmavo 21 taško skirtumu ir nepaliko jokių abejonių dėl mačo baigties.

Ramiomis aplinkybėmis sportinę formą galėjo pasitikrinti po dviejų mėnesių pertraukos į aikštę grįžęs Lenkijos rinktinės lyderis Mateuszas Ponitka.

Šis Sankt Peterburgo „Zenit“ gynėjas balandžio viduryje patyrė traumą, o prieš pusantros savaitės, kai lenkai pradėjo treniruočių stovyklą, dar buvo abejojama, ar M.Ponitka apskritai galės žaisti atrankos turnyre.

Tačiau praėjusią savaitę krepšininkas atvyko į rinktinę ir trečiadienį jau žengė į aikštę. Jis žaidė trumpai ir per 9,5 min. į tunisiečių krepšį įmetė 2 taškus.

Lenkijos komandoje daugiausiai taškų surinko rezultatyviausias pastarojo sezono Vokietijos lygos krepšininkas Michalas Michalakas (17) ir Ispanijos lygoje žaidžiantis Adamas Waczynskis (15).

Lenkams rungtynes apkartino vienas nemalonus epizodas. Jau pirmąją minutę traumą patyrė gynėjas Lukaszas Koszarekas. Nors jis į aikštę negrįžo, pirmaisiais duomenimis, trauma nėra rimta.

L.Dončičius žais penktadienį?

Slovėnijos rinktinė nelauktai įtikinamai laimėjo Rijekoje vykusias rungtynes. Šeimininkai kroatai pirmavo tik iki pertraukos, bet antrojo kėlinio pabaigoje slovėnai surengė galingą spurtą (nuo 32:38 iki 46:40), o trečiajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą (57:43) ir ją išsaugojo iki finalo sirenos.

Nugalėtojų komandoje rezultatyviausiai žaidė veteranas Jaka Blažičius (20 taškų). Jam puikiai talkino du krepšininkai iš Ispanijos klubų, kurie prie rinktinės prisidėjo pavėlavę: Klemenas Prepeličius pelnė 14 taškų, Zoranas Dragičius – 11.

Kroatijos rinktinei daugiausiai taškų pelnė buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Željko Šakičius, Miro Bilanas (po 11) ir po ilgos pertraukos į rinktinę grįžęs Mario Hezonja (10).

Į Slovėnijos rinktinę dar neatvyko trys Prancūzijos lygoje žaidžiantys krepšininkai (Prancūzijos komandos tik šiomis dienomis žaidžia paskutines reguliariojo sezono rungtynes).

Užtat antradienį rinktinės treniruotėje pirmą kartą dalyvavo NBA superžvaigždė Luka Dončičius. Jaunasis gynėjas trečiadienį su kroatais dar nežaidė, bet socialiniuose tinkluose mįslingai užsiminė, kad gali žengti į aikštę per antrąsias šių komandų rungtynes, kurios vyks penktadienį Liublianoje.

Slovėnijos rinktinė sulaukė ir blogų žinių. Sekmadienį per paskutines Vokietijos lygos finalo rungtynes šlaunies traumą patyrė Miuncheno „Bayern“ gynėjas Žanas Šiško. Gydytojai prognozuoja, kad jis negalės žaisti apie du mėnesius.

Trečiadienio rezultatai

Kroatija – Slovėnija 80:94. Ž.Šakičius ir M.Bilanas po 11, M.Hezonja 10, R.Rogičius ir L.Šamaničius po 9/ J.Blažičius 20, K.Prepeličius 14, L.Rupnikas 13, E.Muričius 10, M.Lapornikas 8.

Lenkija – Tunisas 89:66. M.Michalakas 17, A.Waczynskis 15, J.Garbaczas 13, L.Kolenda 12, J.Zyskowskis 8/ O.Marnaoui 17, M.Ben Taheras 13.

Olimpinė atranka

Olimpinės atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Kaune žais šešios komandos. Pirmojo etapo A grupėje kovos Lietuva, Korėja ir Venesuela, B grupėje – Lenkija, Slovėnija ir Angola. Po dvi geriausias komandas pateks į pusfinalį, o pusfinalių nugalėtojai susitiks finale. Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovos tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Tuo pačiu metu vyks kiti trys atrankos turnyrai. Viktorijoje (Kanada) varžysis Kanados, Kinijos, Graikijos, Turkijos, Čekijos ir Urugvajaus rinktinės, Splite (Kroatija) – Kroatijos, Brazilijos, Tuniso, Vokietijos, Rusijos ir Meksikos rinktinės, Belgrade – Serbijos, Filipinų, Dominikos Respublikos, Italijos, Senegalo ir Puerto Riko rinktinės.

Teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau turi aštuonios komandos: Japonija, Prancūzija, Ispanija, JAV, Argentina, Australija, Nigerija ir Iranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.