EUROLYGA 2023

Pasiruošimas olimpinei atrankai: Europos komandos triuškino Amerikos krepšininkus, vokiečių repeticija atšaukta

Ketvirtadienį olimpinės atrankos turnyrui besirengiančios Europos šalių krepšinio rinktinės be didelio vargo nugalėjo varžovus iš Karibų šalių. Lietuvos komanda pranoko Dominikos Respubliką 95:69, Kroatija – Puerto Riką 72:66.

 Kroatijos ir Puerto Riko rungtynės.<br> Kroatijos krepšinio federacijos nuotr.
 Kroatijos ir Puerto Riko rungtynės.<br> Kroatijos krepšinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 10:26 PM

Jei lietuviai laimėjo dideliu skirtumu, tai kroatai nugalėjo vos keliais taškais. Tačiau Splite vykusių rungtynių galutinis rezultatas neatspindėjo įvykių eigos. Kroatijos rinktinė trečiajame kėlinyje pirmavo 24 taškais, bet vėliau atsipalaidavo ir leido varžovams priartėti.

Ketvirtadienį taip pat turėjo žaisti Vokietijos ir Senegalo rinktinės. Ši repeticija buvo atšaukta dėl teigiamo koronaviruso testo rezultato Senegalo komandoje.

Ketvirtadienio rezultatai

Kroatija – Puerto Rikas 72:66. A.Žižičius 18, B.Bogdanovičius 12, R.L.Ukičius 11, M.Bilanas 10, ... Ž.Šakičius 2/ G.Condittas 18, I.Pineiro 10, G.Clavellis 7.

Lietuva – Dominikos Respublika 95:69. L.Lekavičius ir T.Dimša po 13, J.Valančiūnas 12, R.Jokubaitis 11, G.Masiulis 10, M.Kalnietis ir R.Giedraitis po 9, T.Sedekerskis ir E.Bendžius po 6, M.Kuzminskas 4, A.Butkevičius 2, R.Miniotas 0/ J.Araujo 15, A.Nunezas 10, G.Solano 9.

Olimpinė atranka

Olimpinės atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Kaune žais šešios komandos. Pirmojo etapo A grupėje kovos Lietuva, Korėja ir Venesuela, B grupėje – Lenkija, Slovėnija ir Angola. Po dvi geriausias komandas pateks į pusfinalį, o pusfinalių nugalėtojai susitiks finale. Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovos tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Tuo pačiu metu vyks kiti trys atrankos turnyrai. Viktorijoje (Kanada) varžysis Kanados, Kinijos, Graikijos, Turkijos, Čekijos ir Urugvajaus rinktinės, Splite (Kroatija) – Kroatijos, Brazilijos, Tuniso, Vokietijos, Rusijos ir Meksikos rinktinės, Belgrade – Serbijos, Filipinų, Dominikos Respublikos, Italijos, Senegalo ir Puerto Riko rinktinės.

Teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau turi aštuonios komandos: Japonija, Prancūzija, Ispanija, JAV, Argentina, Australija, Nigerija ir Iranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.