EUROLYGA 2023

S. Pippenas apkaltino Ph. Jacksoną rasizmu: prieš 27-erius metus lemiamą metimą patikėjo ne jam, o T. Kukočiui

Buvęs krepšininkas bei šešiskart NBA čempionas Scottie Pippenas mintimis nusikėlė beveik trimis dešimtmečiais atgal ir rasizmu apkaltino tuometinį jo bei „Chicago Bulls“ ekipos trenerį Philą Jacksoną.

S.Pippenas (kairėje, 33 numeris) teigia, kad jo buvęs treneris Ph.Jacksonas (dešiniajame kampe) yra rasistas.<br>AP/Scanpix ir Stopdakro nuot. koliažas.
S.Pippenas (kairėje, 33 numeris) teigia, kad jo buvęs treneris Ph.Jacksonas (dešiniajame kampe) yra rasistas.<br>AP/Scanpix ir Stopdakro nuot. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 3:50 PM

Legendinis puolėjas prisiminė, kaip 1994-ųjų NBA Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse krepšinio specialistas lemiamą metimą patikėjo tuo metu komandos naujokui iš Kroatijos Toni Kukočiui, o ne jam.

Tai, pasak S.Pippeno, buvo rasistinis trenerio sprendimas.

„Akivaizdu, kad tai buvo rasistinis ėjimas, tačiau dėl to neturiu jokių problemų. Kodėl Toni, kuris tuo metu buvo komandos naujokas, turėjo teisę išmesti paskutinį metimą, o aš buvau pasodintas ant suoliuko?

Tai – visiškas rasizmas. Ph.Jacksonas yra rasistas“, – Dan Patrick Show“ teigė S.Pippenas.

Tačiau patikėti paskutinį metimą T.Kukočiui nebuvo klaida – kroatas išplėšė „Bulls“ ekipai pergalę.

Vis dėlto tąsyk be iš didžiojo krepšinio pasitraukusio Michaelo Jordano rungtyniavusiam Čikagos klubui tapti NBA čempionais nepavyko.

1994-ųjų metų NBA sezone triumfavo „Houston Rockets“ ekipa, kuris finalo serijoje iki keturių pergalių 4:3 palaužė „New York Knicks“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.