EUROLYGA 2023

A. Sabonį pakeisti užsimojęs R. Javtokas paaiškino, kokių permainų imtųsi ir kas galėtų treniruoti Lietuvos rinktinę

„Manau, kad per daug nuėjome į komandinį paruošimą ir darbą. Individualių žaidėjų auginimas ir ugdymas turi būti akcentuojamas labiau. Luka Dončičius parodė, kad vienas žaidėjas gali lemti labai daug“, – samprotavo kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą Robertas Javtokas.

Robertas Javtokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Robertas Javtokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Robertas Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Luka Dončičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Luka Dončičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 6, 2021, 8:57 PM, atnaujinta Jul 6, 2021, 9:44 PM

Liepos 4-oji tapo viena juodžiausių dienų Lietuvos krepšinio istorijoje. Šalies nacionalinė rinktinė Kaune vykusios atrankos į Tokijo olimpines žaidynes metu 87:96 nusileido Slovėnijos krepšininkams ir pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo nedalyvaus olimpinėse žaidynėse.

Dariaus Maskoliūno kariaunai niekaip nepavyko sustabdyti NBA žvaigždės L.Dončičiaus, kuris slovėnams pergalingai pasibaigusiose rungtynėse į Lietuvių krepšį įmetė 31 tašką.

Negana to „Dallas Mavericks“ lyderis pasižymėjo trigubu dviženkliu pridėdamas 11 atkovotų kamuolių ir 13 rezutlatyvių perdavimų.

„Manau, kad planas tiesiog nesuveikė, – apie Lietuvos rinktinės pralaimėjimą LRT laidoje „Dienos tema“ užsiminė R.Javtokas. – Žinojome, kas yra L.Doničius ir kaip reikia prieš jį žaisti, tačiau net kaip minėjo treneris D.Maskoliūnas – jį bando sustabdyti visas pasaulis ir niekam nesiseka. Tai yra unikalus žaidėjas, kuris pataiko, prasiveržia, pritraukia žmones. Gynyboje turėjome spragų, kuriose L.Dončičius galėjo jaustis laisviau.“

Po šio pralaimėjimo šalies nacionalinės rinktinės trenerio postą paliko D.Maskoliūnas. Krepšinio specialistas apie savo atsistatydinimą paskelbė vos pasibaigus olimpinio krepšinio atrankos turnyrui.

Į LKF prezidentus kandidatuosiantis R.Javtokas naujuoju Lietuvos rinktinės treneriu mato keletą kandidatų.

Buvęs „Žalgirio“ sporto direktorius užsiminė apie Kazį Maksvyti ir praeityje rinktinei vadovavusiems Kęstutį Kemzūrą ir Dainių Adomaitį.

„Manau, kad tiktų K.Maksvytis, neatmesčiau ir D.Adomaičio, kuris išėjo kiek per anksti ir iki galo neatliko savo darbo. Tas pat K.Kemzūra, su kuriuo teko man pačiam dalyvauti ir buvo labai geri atsiliepimai. Mano komandoje daug žmonių, kurie galėtų padėti pasirinkti“, – apie galimus naujuosius šalies rinktinės trenerius užsiminė kandidatas į LKF prezidentus.

Tačiau šalies krepšinio vadovybei didžiuliu galvos skausmu taps ne tik naujo trenerio paieškos, bet ir žūtbūtinės permainos visoje Lietuvos krepšinio srityje. Rugsėjo 7-ąją įvyks naujo LKF prezidento rinkimai, po kurių bus pakeistas dvi kadencijas šias pareigas ėjęs Arvydas Sabonis.

Paklaustas, kam skirtų prioritetą tapęs LKF prezidentu, R.Javtokas pirmiausiai prakalbo apie vaikų ugdymą.

„Viskas prasideda nuo jaunimo ugdymo ir trenerių. Didžiausią dėmesį ten ir skirčiau. Su savo komanda apsitariame, važinėjame ir matome sustojusį ugdymo planą.

Pirmiausia ten dėtume visas pastangas, nes vyrų krepšinio rinktinė – desertas, o ką išauginame, tą ir turime.

Manau, kad per daug nuėjome į komandinį paruošimą ir darbą. Individualių žaidėjų auginimas ir ugdymas turi būti akcentuojamas labiau.

L.Dončičius parodė, kad vienas žaidėjas gali lemti labai daug“, – samprotavo legendinis krepšininkas.

Be R.Javtoko LKF prezidento rinkimuose taip pat dalyvaus Vydo Gedvilo ir Ramūno Butauto komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.