EUROLYGA 2023

Savo šalių vėliavas Tokijo olimpiados atidaryme neš net 9 krepšininkai

Penktadienį startuoja Tokijo olimpiada ir Japonijos sostinės stadione įvyks atidarymo ceremonija, kurioje per paradą žygiuos savo šalių vėliavas nešantys sportininkai. Iš viso žaidynėse Japonijoje startuoja 206 valstybių atstovai. Šįkart nacionalines vėliavas pagal lygybių reglamentą neš du atstovai – vyras ir moteris.

Tomašas Satoansky<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Tomašas Satoansky<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Tomašas Satoansky<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Tomašas Satoansky<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 9:25 AM

Čekijos olimpinė rinktinė paskelbė, kad vėliavą patikės nešti kelialapį per krepšinio atranką pelniusiam Tomašui Satoransky. Jis tapo jau devintuoju krepšininku, kuris žaidynių atidaryme mojuos savo šalies vėliava.

Tokia garbė patikėta ir šeimininkų žvaigždei Rui Hachimurai, iraniečiui Samadui Bahrami bei australui Patty Millsui. Tarp šią misiją atliks krepšininkės kanadietė Miranda Ayim, serbė Sonja Vasič ir amerikietė Sue Bird.

Taip pat savo vėliavą neš naujai iškeptos 3x3 krepšinio rungties atstovai – latvis Agnis Čavaras bei mongolė Khulan Onolbaatar.

Tuo tarpu Lietuvos krepšininkų olimpiadoje po septynerių iš eilės dalyvautų žaidynių nebus, o Lietuvos vėliava patikėta plaukikui Giedriui Titeniui ir dziudo imtynininkei Sandrai Jablonskytei.

Krepšininkai Lietuvos vėliavą olimpinėse žaidynėse yra nešę du kartus – 2004-aisias Atėnuose – Saulius Štombergas ir 2008 metais Pekine tai darė Šarūnas Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.