EUROLYGA 2023

Rokui Jokubaičiui – laukimo dienos: Lietuvos krepšinio talento pavardė šmėžuoja įvairiose prognozėse

Iki NBA naujokų biržos likus penkioms dienomis dauguma prognozes pateikiančių portalų ir krepšinio ekspertų mini Roką Jokubaitį kaip galimą pasirinkimą antrojo rato viduryje arba antrojoje pusėje.

Rokas Jokubaitis,<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis,<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 11:11 PM

20-metis 192 cm ūgio įžaidėjas prieš porą dienų pasirašė ketverių metų su „Barcelona“, tačiau joje numatyta, kad 750 tūkst. dolerių išpirką dar gaus Kauno „Žalgiris“, jei R.Jokubaitis sutartį su NBA klubu pasirašys šiemet.

Tokia tikimybė neatrodo didelė, bet labai tikėtina, kad lietuvis bus pašauktas antrajame rate.

Dar optimistiškesnę prognozę pateikė „The Athletic“ apžvalgininkas Samas Vecenie. Basketnews.lt teigimu, jis lietuvį įrašė kaip 29-ąjį šaukimą, kuris priklauso ųio sezono vicečempionei „Phoenix Suns“ komandai.

„Tokie žaidėjai kaip R.Jokubaitis gerai jaučia krepšinį ir turi aukšto lygio įgūdžių arsenalą. Tokie krepšininkai sėkmingai valdo kamuolį ir geba pasinaudoti kiekviena varžovų gynybos klaida. Matau R.Jokubaitį pirmojo rato pabaigoje, kadangi daugelis NBA komandų dairosi jaunuolių, kurie sėkmingai valdo ir skirsto kamuolį bei atakuoja krepšį. Manęs nė kiek nestebina, kad geriausios komandos už NBA ribų, tokios kaip „Barcelona“ ar Maskvos CSKA, medžioja jį. Jeigu R.Jokubaitis sugebės pasitempti gynyboje, krepšininkas turi realias galimybes susižerti pinigų NBA“, – rašė ekspertas.

ESPN žurnalistas Jonathanas Givony savo naujausiame naujokų biržos dalyvių reitinge R.Jokubaičiui prognozuoja 46-ąjį šaukimą. Jis priklauso „Toronto Raptors“ komandai.

Portalas „NBA Draft Rooms“ spėja, kad R.Jokubaitį 45-uoju pašauks „Boston Celtics“.

Tuo metu portalas nbadraft.net lietuviui skyrė 57-ąjį šaukimą, kuris priklauso „Charlotte Hornets“ klubui.

„Hoopshype“ reitinge R.Jokubaičiui dabar skiriama 43-ioji vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.