EUROLYGA 2023

JV pasitinkančiame Naujajame Orleane – iššūkių debesys: sėkmę sieks prisitraukti netikėtu ginklu

Antradienio naktį netikėtai į „New Orleans Pelicans“ ekipą išmainytas Jonas Valančiūnas nebus vienintelis šios komandos naujokas. Šį kartą 29-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjas turės klausyti taip pat tik šią vasarą prie klubo prisijungusio Willie Greeno nurodymų.

W.Greenas ir J.Valančiūnas.<br>AP/Scanpix nuotr. koliažas.
W.Greenas ir J.Valančiūnas.<br>AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 12:11 PM

Iki šiol trenerio asistento pareigas ėjęs 39-erių krepšinio specialistas savo vyriausiojo trenerio karjerą šį rudenį pradės „Pelicans“ gretose.

Buvęs krepšininkas iki tol darbavosi „Golden State Warriors“ ir „Phoenix Suns“ trenerių asistentu.

Kas šis žmogus, kurio nurodymų nuo šiol turės klausyti J.Valančiūnas?

W.Greenas kilęs iš Detroito, kuriame ne tik užaugo, bet ir žaidė krepšinį – ketverius metus jis praleido Detroito Gailestingumo universitete, kuriame rungtyniavo 34-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

2003-ųjų NBA naujokų biržoje jis buvo pašauktas antrajame rate – 41-uoju šaukimu.

Šią akimirką jam 39-eri metai, tačiau savo 40-ąją gimtadienį treneris švęs liepos 28-ąją.

W.Greenas yra aštuntasis vyriausiasis „Pelicans“ strategas šios komandos istorijoje, tačiau pirmasis, iš jų, kuris žaidė šioje ekipoje. 2010-2011 metų NBA sezone krepšininkas tapo svarbiu tuo metu „New Orleans Hornets“ komandos žaidėju.

Tą sezoną klubas startavo aštuoniomis pergalėmis paeiliui ir žengė į atkrintamąsias varžybas. Per 77 sužaistas rungtynes W.Greenas 13 iš jų pasirodė starto penkete.

Anksčiau Naujojo Orleano ekipai vadovavę yra trys buvę NBA žaidėjai Paulas Silasas, Byronas Scottas ir Monty Williamsas.

2014-2015 metų sezone W.Greenas baigė savo profesionalaus krepšininko karjerą už „Orlando Magic“ ekipą sužaidęs 52 rungtynes.

Savo krepšinio specialisto karjerą jis pradėjo 2016-2017 metų sezone, kai dirbo „Golden State Warriors“ trenerio Steve'o Kerro asistentu. Einant šias pareigas jam dukart pavyko triumfuoti NBA.

Nuo 2019-2020 metų sezono W.Greenas prisijungė prie „Phoenix Suns“ trenerių štabo ir šiemet dar kartą žengė į NBA finalą. Tai buvo jau ketvirtasis jo, kaip trenerio asistento, finalas per pastaruosius penkerius metus.

Liepos pradžioje „Suns“ krepšininkai labai džiaugėsi sužinoję, kad W.Greenas pradės vyriausiojo trenerio karjerą ir imsis darbo „Pelicans“ klube.

Tiek Chrisas Paulas, tiek ir Devinas Bookeris negailėjo šiltų žodžių krepšinio specialistui už indelį į gerą jų žaidimą.

„Aš jį labai gerbiu. Jis bus puikus vaikinas |Naujojo Orleano klube. Su šio žmogaus vadovavimu komanda gali nužygiuoti labai toli“, – AZCentral.com teigė D.Bookeris.

Lrytas.lt primena, kad iki tol „Pelicans“ ekipai vadovavo Stanas Van Gundy, tačiau jis buvo atleistas jau pirmajame sezone.

Pernai Naujojo Orleano klubas NBA reguliariojo sezono metu iškovojo 31 pergalę ir patyrė 41 pralaimėjimą bei Vakarų konferencijoje liki 11 pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.