EUROLYGA 2023

Pasiruošimą FIBA Challenger turnyrui pradėjo Ž. Urbono vadovaujami aštuoniolikmečiai

Lietuvos vaikinų U18 rinktinė pradėjo pasiruošimą kitą savaitę startuosiančiam FIBA Challenger turnyrui.

Jaunieji krepšininkai pradėjo pasiruošimą artėjančiam turnyrui.<br>Ž.Vingelio nuotr.
Jaunieji krepšininkai pradėjo pasiruošimą artėjančiam turnyrui.<br>Ž.Vingelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 5:31 PM

Keturiolika Žydrūno Urbono auklėtinių šiuo metu sportuoja Kėdainiuose.

„Gal būtų banalu sakyti, kad čia kosminis nusiteikimas ir nuotaikos puikios, nes kitaip ir negali būti, čia Lietuvos rinktinė, – pažymėjo Ž. Urbonas. – Bet kokio amžiaus grupėje, aš net neabejoju, kad darbas vyksta tokiu pačiu ritmu. Labai daug energijos, labai daug noro. Tačiau, aišku, ne visada pakanka tos išminties. Tai dar jaunimas ir jiems ją ir reikia įdiegti.“

Kalbėdamas apie rinktinės stovykloje vykstantį darbą, specialistas teigė esantis maloniai nustebintas tiek trenerių štabo, tiek pačių žaidėjų.

„Nustebino mūsų štabas – netikėjau, kad taip greitai susigrosime arba susilipdysime, nes tai irgi nauji žmonės, irgi labai svarbi grandis, kur turi žvelgti panašiai vienodai, diskusijos pas mus neužtyla. Tikrai labai maloniai iš dalies nustebino didelis profesionalumas iš kiekvieno, kuris yra mūsų štabe.

Vaikinai tikrai išsiskiria. Kai kurie, matosi, lengviau bendrauja. Labai smagu, kad yra charakteriai, yra iš ko rinkti kapitoną, ne visi tylūs, ramūs. Visi bendrauja pakankamai drąsiai, auga nauja karta. Jie klauso ir ramiai pasako savo nuomonę. Smagu, bendrąja prasme, už Lietuvos ateitį“, – auklėtiniais džiaugėsi Ž. Urbonas.

Lietuvos aštuoniolikmečiai į turnyrą ruošiasi vykti nusitaikę į aukščiausias vietas.

„Tikslas, kad ir draugiškas turnyras, yra vienintelis. Kadangi pas tave ant širdies yra parašyta „Lietuva“, ten turi palikti visą savo širdį, nes žaidi už Lietuvą – už savo tėvus, senelius, savo kraštą. Kitokio dalyko negali būti – tikslas yra pergalės“, – sakė rinktinės strategas.

FIBA Challenger turnyras šiemet tapo neoficialiu Europos čempionatu ir pakeitė dėl koronaviruso neorganizuotas oficialiąsias Senojo žemyno pirmenybes. Jų metu penkiuose Europos miestuose rungsis 32 komandos.

Lietuvos rinktinė priklauso geriausių aštuoniolikos komandų divizionui.

Lietuviai rungtyniaus Tel Avive (Izraelis), o taip pat turnyrai vyks Konijos (Turkija), Skopjės (Šiaurės Makedonija), Levicės (Slovakija) ir Tiranos (Albanija) miestuose.

Kovas FIBA Challenger turnyre lietuviai pradės rugpjūčio 3 d. su šeimininkais – Izraelio rinktine. Rugpjūčio 4, 5, 7, 8 dienomis atitinkamai laukia susitikimai su Graikija, Estija, Prancūzija ir Portugalija.

Aštuoniolikmečių vyr. treneriui Ž. Urbonui talkina treneriai Mindaugas Noreika ir Šarūnas Ciparis. Fizinio rengimo treneris Mindaugas Saulevičius ir kineziterapeutė Saulė Salatkaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.