EUROLYGA 2023

Olimpiniai krepšinio ketvirtfinalio burtai: Slovėnija susikaus su vokiečiais, o ispanams – JAV egzaminas

Sekmadienį dviem C grupės dvikovomis pasibaigė intriguojantis vyrų krepšinio turnyro pirmasis etapas, po kurio paaiškėjo 8 komandos, kurios tęsia mūšius dėl Tokijo žaidynių apdovanojimų. Komandos sužinojo savo varžovus ketvirtfinalyje – buvo traukiami burtai, suskirstę ekipas į keturias poras.

 Slovėnijos lyderis Luka Dončičius.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr
 Slovėnijos lyderis Luka Dončičius.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2021, 2:29 PM, atnaujinta Aug 1, 2021, 2:34 PM

Lagaminų dar nesikrauna ir žaidynių trofėjų siekia JAV, Prancūzija, Ispanija, Argentina, Slovėnija, Vokietija. Australija ir Italija.

Su turnyru atsisveikino Čekija, Nigerija, Japonija ir Iranas.

Po paskutiniojo C grupės mačo dėl pirmosios pozicijos, kuriame Slovėnija su Luka Dončičiumi įveikė pasaulio čempionę Ispaniją 95:87, tapo aišku, kad ketvirtfinalyje Slovėnija galėjo gauti sąlyginai silpnesnį varžovą – Vokietiją arba Italiją.

Burtai lėmė, kad Europos čempionai slovėnai kitą savaitę – rugpjūčio 3 dieną grumsis su vieną laimėjimą iškovojusia ir trečią vietą grupėje užėmusia Vokietija.

Tuo tarpu pirmąsias vietas A ir B grupėse laimėjusios ir dar nesėkmių olimpiadoje nepatyrusios Australija ir Prancūzija gavo rimtesnius oponentus.

Australai susikaus su vos ne vos patekusia Argentina. Tačiau argetiniečiai yra planetos vicečempionai ir kovojo C grupėje su slovėnais ir ispanais. Sėkmę ir kelialapį jiems lėmė pergalė prieš Japoniją.

Prancūzija žais su Italija, kuri B grupėje iškovojo du laimėjimus.

Ketvirtą porą sudarys Ispanija ir JAV. Amerikiečiai krito nuo prancūzų ir A grupėje liko antri, o ispanai gali tik save kaltinti, kad lemiamu momentu paslįdo prieš slovėnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.