EUROLYGA 2023

NBA laisvųjų agentų rinkoje – šėlsmas: nesnaudęs A. Karnišovas į Čikagą priviliojo Lonzo Ballą

NBA klubų vadovai praėjusią naktį pasiraitojo rankoves ir sudarė dešimtis sutarčių su laisvųjų agentų statusą turinčiais krepšininkais – du naujus žaidėjus įsigijo ir „Chicago Bulls“ vadovaujantis Artūras Karnišovas.

 Lonzo Ballas keliasi į Čikagą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Lonzo Ballas keliasi į Čikagą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 K.Lowry palieka Torontą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 K.Lowry palieka Torontą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2021, 8:06 AM, atnaujinta Aug 3, 2021, 8:11 AM

Į Čikagą keliasi Lietuvoje gerai pažįstamos Ballų šeimos lyderis Lonzo, kuris pastaruosius du sezonus rungtyniavo „New Orleans Pelicans“ komandoje.

Tai reiškia, kad lietuvis neturės galimybės rungtyniauti su Jonu Valančiūnu, kuris keliasi į „Pelicans“ po mainų su „Memphis Grizzlies“ klubu.

Lonzo Ballas su „Bulls“ susitarė dėl ketverių metų 85 mln. JAV dolerių sutarties.

Jis bus pasirašyta po mainų: į „Pelicans“ iš „Bulls“ atiduoti čekas Tomašas Satoransky, Garrettas Temple‘as ir antrojo rato šaukimas NBA naujokų biržoje.

„Bulls“ taip pat pavyko pasikvietė „Los Angeles Lakers“ rungtyniavusį Alexą Caruso. Su juo susitarta dėl dėl ketverių metų 37 mln. dolerių sutarties.

Bene ryškiausias klubą pakeitęs žaidėjas – pastaruosius devynis sezonus „Toronto Raptors“ rungtyniavęs Kyle'as Lowry. 35-erių įžaidėjas pasirašė trejų metų 90 mln. dolerių sutartį su „Miami Heat“ klubu.

Vietoj jo „Heat“ atidavė Toronto klubui slovėną Goraną Dragičių ir nigerietį Preciousą Achiuwą.

„Heat“ taip pat pasirašė naują sutartį su Duncanu Robinsonu, kuris per 5 metus u-dirbs 90 mln. dolerių, ir P.J.Tuckeriu, kuris per dvejus metus gaus 15 mln. dolerių.

„Atlanta Hawks“s sudarė naują sutartį su komandos lyderiu Trae Youngu – 22-ejų gynėjas per 5 metus uždirbs 171 mln.

„Oklahoma City Thunder“ išsaugojo savo lyderį Shai Gilgeous-Alexanderį. 23-ejų kanadietis pasirašė penkerių metų 172 mln. dolerių sutartį.

Tokijuje sužibėjęs 28-erių prancūzas Evanas Fournier sudarė ketverių metų 78 mln. dolerių vertės kontraktą su „New York Knicks“.

Niujorkiečiai pratęsė sutartis su trimis krepšininkais. Derrickas Rose'as per trejus metus gaus 43 mln. dolerių, Alecas Burksas – 30 mln., Nerlensas Noelis – 32 mln.

„Los Angeles Lakers“ sudarė vienų metų sutartis su Dwightu Howardu, Wayne'u Ellingtonu, Trevoru Ariza ir Kentu Bazemore'u.

„Dallas Mavericks“ sudarė sutartis su net penkiais krepšininkais.

Su Timu Hardaway sudaryta nauja ketverių metų 74 mln. JAV dolerių sutartis.

Komandoje lieka serbas Bobanas Marjanovičius ir Willie Cauley-Steinas, iš „Knicks“ atvyks Reggie Bullockas, o iš „Houston Rockets“ – Sterlingas Brownas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.