EUROLYGA 2023

Pusfinalyje kritęs L. Dončičius užfiksavo neeilinį pasiekimą: paskutinį kartą tai buvo pavykę tik L. Jamesui

Luka Dončičius ir jo atstovaujama Slovėnijos rinktinė ketvirtadienį liko už Tokijo olimpinių žaidynių finalo borto. Slovėnai pusfinalyje po itin įtemptos kovos 89:90 nusileido Prancūzijos krepšininkams ir dabar turės tenkintis kova dėl bronzos medalių.

L.Dončičius (kairėje) surinkdamas trigubą dviženklį prisijungė prie L.Jameso (dešinėje) ir A.Belovo.<br>AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
L.Dončičius (kairėje) surinkdamas trigubą dviženklį prisijungė prie L.Jameso (dešinėje) ir A.Belovo.<br>AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 4:50 PM, atnaujinta Aug 5, 2021, 5:29 PM

Slovėnijos neišgelbėjo ir trigubą dviženklį pusfinalio kovoje surinkęs L.Dončičius.

„Dallas Mavericks“ ekipos lyderis įmetė 16 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo vos trečiasis trigubas dviženklis olimpinių žaidynių istorijoje.

Paskutinį kartą toks pasiekimas buvo užfiksuotas tik 2012-ųjų Londono olimpiadoje. Tąsyk trigubu dviženkliu pasižymėjo LeBronas Jamesas, kuris į Australijos krepšį buvo įmetęs 11 taškų, atkovojęs 14 kamuolių ir atlikęs 12 rezultatyvių perdavimų.

Patį pirmąjį trigubą dviženklį olimpinėse žaidynėse atliko tuometinės Tarybų Sąjungos rinktinės lyderis Aleksandras Belovas, kuris 1976 m. Monrealio olimpinėse žaidynėse į Kanados krepšį įmetė 23 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Didžiajame olimpinio krepšinio finale susigrums JAV ir Prancūzijos krepšininkai. Tuo tarpu dėl bronzos kovos Slovėnijos ir Australijos rinktinės. Abejos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.