EUROLYGA 2023

Skambučio iš M. Schillerio sulaukęs S. Grasseggeris: „Esu pamalonintas, kad gavau tokį šansą“ 

Austras Stefanas Grasseggeris nekantriai laukia kol kas didžiausio savo karjeros iššūkio – netrukus įvyksiančios kelionės į Lietuvą bei prisijungimo prie Kauno „Žalgirio“ komandos trenerių štabo.

S.Grasseggeris atvyks į Kauną.<br>Linked.in nuotr.
S.Grasseggeris atvyks į Kauną.<br>Linked.in nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-05 11:46, atnaujinta 2021-10-12 10:43

31-erių specialistas, šią vasarą darbavęsis su treniruočių stovyklą Austrijoje surengusia šalies vyrų krepšinio rinktine, „Žalgiryje“ pakeis klube 7 metus dirbusį Evaldą Beržininkaitį.

Su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku interviu metu bendravęs S.Grasseggeris papasakojo apie savo pažintį su „Žalgirio“ ekipos vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu, prisijungimą prie Kauno klubo ir kitus dalykus.

„Manau, jog čia reikėtų stipresnio žodžio nei „laimingas“, kad išreikščiau savo emociją. Išties labai džiaugiuosi, esu pamalonintas, jog gavau tokį šansą iš tokio didelio ir tradicijas gerbiančio klubo. Jaučiuosi laimingas ir nusiteikęs padirbėti“, – apie galimybę dirbti Kaune kalbėjo Stefanas.

Lemtinga S.Grasseggeriui buvo Austrijos mieste Velse įvykusi pažintis su tuo metu dar tik kilti trenerio karjeros laiptais pradėjusiu M.Schilleriu. Velso jaunimo komandoje žaidęs 17-metis S.Grasseggeris susipažino su 25-erių treneriu, kuris pasiūlė savo jaunajam tautiečiui prisijungti prie ekipos trenerių štabo.

Su M.Schilleriu jaunuolis dirbo kelerius metus. Vėliau S.Grasseggeris persikėlė studijuoti į Vieną, kur toliau tęsė darbus su krepšiniu – epizodiškai dirbo Trainskircheno „Arkadia Lions“ ekipoje bei buvo žingsnis po žingsnio įsitvirtino Vienos „Timberwoles“ klube, kuriame darbavosi iki šiol.

Nors M.Schillerio ir S.Grasseggerio keliai skirtingomis kryptimis pasuko prieš daugiau nei 10 metų, abu vyrai išlaikė draugiškus santykus ir nuolat palaikė ryšį. Nepamiršęs savo jaunensio kolegos, M.Schilleris jam po 2020–2021 m. sezono pasiūlė galimybę prisijungti prie „Žalgirio“ trenerių štabo.

„Tuo metu lankiau savo tėvus Velse. Vaikštinėdamas išgirdau, kad kažkas skambina telefonu. Atsiliepiau. M.Schilleris pasiūlė darbą ir man ėmė linkti keliai: „Ar tai iš tiesų vyksta?“. Norėjau, jog kažkas įžnybtų, trinktelėtų, jog įsitikinčiau, kad nesapnuoju. Širdis pradėjo tankiai plakti, nubraukiau prakaitą ir pasakiau sau: „Žinau, jog tikrai noriu tai daryti“. Jei kur netoliese būtų buvęs kontraktas, tą pačią sekundę būčiau jį pasirašęs“, – šypsojosi austras.

Kalbėdamas apie save, S.Grasseggeris pripažįsta – dirbant klubiniame ar nacionaliniėje ekipoje, kurioje austrui teko praeityje sujungti jėgas ir su treneriu Kęstučiu Kemzūra, neretai pasitaiko situacijų, kai tenka bendrauti su gerokai daugiau patirties sukaupusiais krepšininkais.

„Manau, nesvarbu, ar tai 36-erių veteranas, kuris laimėjęs 20 Austrijos arba Lietuvos čempionatų, ar jaunas, ką tik į komandą patekęs žaidėjas – visus reikia vertinti su vienodo lygio pagarba. Iš savo patirties žinau, jog jei su žaidėjais elgsies pagarbiai, jie su tavimi elgsis taip pat. Man tai visų svarbiausia“, – kalbėjo naujasis „Žalgirio“ klubo trenerių štabo narys.

Papasakojęs, kad praėjusį sezoną aktyviai sekė „Žalgirio“ rungtynes tiek Eurolygoje, tiek LKL čempionate, S.Grasseggeris pridūrė, kad nekantriai laukia darbų su naujuoju klubu pradžios ir sieks daryti viską, kad komandai pasisektų.

„Neimsiu kalbėti, kad gerai atlikinėju vieną ar kitą dalyką, nes manau, jog darbai kalba patys už save. Mano pagrindinis tikslas – jog klubas, žaidėjai, darbuotojai, administracija, Kauno miestas bei visa ši programa pasiektų kuo daugiau. Kad ir ką reikės padaryti, kur tik būsiu reikalingas – džiaugsiuosi, galėdamas padėti, ir tai daryti noriu gerai“, – tikino pašnekovas.

Visą interviu su S.Grasseggeriu jau dabar gali pamatyti „Žalgiris Insider“ platformos MVP plano prenumeratoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?