EUROLYGA 2023

Šarlotei prisistatęs A. Kulboka nekantrauja apsivilti „Hornets“ marškinėlius: „Tai – svajonių išsipildymas“

„Aš esu labai laimingas. Tai vienos iš mano svajonių išsipildymas“, – „Charlotte Hornets“ ekipai oficialioje komandos svetainėje prisistatė rankomis su šiuo NBA klubu sukirtęs lietuvis Arnoldas Kulboka.

A.Kulboka sukirto rankomis su Šarlotės klubu.<br>Instagram ir Twitter nuotr. koliažas.
A.Kulboka sukirto rankomis su Šarlotės klubu.<br>Instagram ir Twitter nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 9:07 PM

Praėjusiame sezone Ispanijos krepšinio lygoje rungtyniavęs 23-ejų Lietuvis savo pavardę naujokų biržoje išgirdo dar 2018 metais, tačiau dvišalį kontraktą su su „Hornets“ pasirašęs krepšininkas už Atlanto išvyko tik šią vasarą.

„Tiesą pasakius, per pastaruosius trejus metus apie šią dieną negalvojai. Visą savo darbą atlikau Europoje, džiaugiuosi gauta galimybe ir esu pasiruošęs žaisti“, – samprotavo A.Kulboka.

Dvišalį sutartį pasirašęs lietuvis pagrindinės komandos neįsitvirtinimo atveju prisijungs prie „Hornets“ dublerių komandos G lygos batalijose.

„Krepšinis mūsų šalyje yra tarsi antroji religija. Pastarieji keleri meta mūsų krepšinio rinktinei nebuvo itin sėkmingi, tačiau toks įvykis, kaip mano sutarties pasirašymas, žaidėjų tobulėjimas, yra labai didžiulis įvykis visai šaliai“, – Lietuvą Šarlotei pristatė 205 cm ūgio puolėjas.

Praėjusiame sezone atstovaudamas „Bilbao“ ekipai Ispanijos krepšinio čempionate jis vidutiniškai per rungtynes įmesdavo po 9,2 taško ir atkovodavo po 4 kamuolius.

„Manau, kad per šį laikotarpį sustiprėjau ir subrendau fiziškai. Manau, kad į NBA kovas galiu įtraukti ir savo distancinio metimo įgūdžius. Kelerius metus rungtyniavau stipriausioje Ispanijos lygoje, tapau universalesniu.

Manau, kad mano privalumas aikštėje yra krepšinio intelektas. Europoje mes neturime daug atletiškumu pasižyminčių krepšininkų. Čia mes turime remtis savo intelektu ir daugiau galvoti aikštelėje“, – kalbėjo lietuvis.

Apie „Hornets“ klube debiutuosiantį A.Kulboką šiltų žodžių negailėjo ir komandos treneris Vasaros lygoje.

„Arnas tikrai tapo geresniu. Jo kūnas atrodo stipresnis. Šiuo metu dirbame su gynyba. Manau, kad jo krepšinio intelektas yra labai aukštas, jis puikiai atlieka perdavimus ir kaip Europietis pasižymi gera metimo technika“, – samprotavo Dutch Gaitley.

Šarlotės klubas savo kovas vasaros lygoje pradės nuo rupjūčio 9 deinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.