EUROLYGA 2023

Svajonių žygį pratęsusios Japonijos krepšininkės olimpiniame finale kovos su JAV rinktine

Japonijos moterų krepšinio rinktinė pratęsė svaiginantį žygį Tokijo olimpinėse žaidynėse. Japonės penktadienį pusfinalyje sutriuškino Prancūzijos komandą ir pateko į finalą, kuriame sekmadienį susitiks su pagrindine favorite JAV rinktine. Šeštadienį rungtynes dėl bronzos medalių žais Serbijos ir Prancūzijos krepšininkės.

 Svajonių žygį pratęsusios Japonijos krepšininkės olimpiniame finale kovos su JAV rinktine.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Svajonių žygį pratęsusios Japonijos krepšininkės olimpiniame finale kovos su JAV rinktine.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 4:24 PM

Pusfinalio rungtynėse japonės sutriuškino prancūzes 87:71, amerikietės – serbes 79:59.

Prancūzijos ir Japonijos rinktinės šiame olimpiniame turnyre susitiko antrą kartą. Pirmąją varžybų dieną japonės pasiekė sensacingą pergalę 74:70, bet pusfinalyje sugebėjo atlikti ir antrą žygdarbį.

Maža to, penktadienį jų pranašumas buvo stulbinamai didelis. Olimpinio turnyro šeimininkės strigo tik pirmajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 14:22. Tačiau per pertraukėlę Azijos čempiones treniruojantis amerikietis Tomas Hovasse‘as paaiškino žaidėjoms, ką jos daro neteisingai, ir vaizdas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis.

Japonės dar prieš pertrauką įgijo dviženklę persvarą 41:31, o po pertraukos pasipylę tolimi metimai galutinai nuskandino Europos vicečempiones. Ketvirtajame kėlinyje skirtumas buvo padidėjęs iki 27 taškų.

Japonijos krepšininkės pataikė 11 iš 22 tritaškių, o jų įžaidėja Rui Mačida atliko 18 rezultatyvių perdavimų.

Japonijos rinktinė užsitikrino pirmuosius olimpinius medalius. Iki šiol didžiausias šios šalies krepšininkių pasiekimas buvo 1975 metų pasaulio pirmenybėse laimėti sidabro medaliai.

JAV rinktinė pusfinalio rungtynes laimėjo be jokios įtampos. Amerikietės dar nesibaigus pirmajam kėliniui pirmavo 23:8 ir likusią rungtynių dalį galėjo žaisti savo malonumui.

„Laimėjo stipresnė komanda. Nėra apie ką daug kalbėti, – varžovių galybei nusilenkė Serbijos rinktinės trenerė Marina Maljkovič. – Nors JAV rinktinėje įvyko kelios permainos, ji vis tiek yra JAV rinktinė. Amerikietės lenkia visas kitas komandas dideliu žingsniu. Galima su jomis kovoti, mes tą daryti stengėmės iš visų jėgų, bet lygiai žaidėme tik kelis rungtynių tarpsnius“.

JAV rinktinė olimpinėse žaidynėse nepralaimi beveik tris dešimtmečius. 1992 metų Barselonos žaidynių pusfinalyje amerikietės nusileido Nepriklausomų Valstybių Sandraugos rinktinei, o po to laimėjo 54 iš eilės rungtynes.

Per Tokijo žaidynes JAV atstovauja kelios krepšininkės, jau ne kartą patyrusios didžių pergalių skonį. Dianos Taurasi ir Sue Bird kolekcijose yra po keturis, Sylvios Fowles – trys olimpiniai aukso medaliai.

Moterų krepšinio varžybos olimpinėse žaidynėse rengiamos nuo 1976 metų. Net aštuonis iš 11 turnyrų laimėjo JAV krepšininkės. Kitus tris kartus aukso medalius iškovojo SSRS ir jos teises perėmusios NVS rinktinės.

Rio de Žaneiro žaidynių finale JAV nugalėjo Ispaniją 101:72, o rungtynėse dėl bronzos Serbija įveikė Prancūziją 70:63.

Beje, ir šiose žaidynėse dėl bronzos susikausiančios Serbijos ir Prancūzijos krepšininkės birželio pabaigoje žaidė Europos pirmenybių finale. Jame nugalėjo serbės.

JAV – Serbija 79:59. B.Griner 15, 12 atk.kam., Ch.Gray 14/ Y.Anderson 15.

Japonija – Prancūzija 87:71. Akaho 17, Mijazava 14, Mačida 9, 18 rez.perd./ Gruda 18, Fauthoux 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.