EUROLYGA 2023

Su „mediniu medaliu“ likęs L. Dončičius pripažino savo pagrindinę klaidą: „Turiu tai išmokti“

Olimpinėse žaidynėse debiutavusi Slovėnijos krepšinio rinktinė liko be medalių. Galingai iki tol rungtyniavę slovėnai patyrė du skaudžius pralaimėjimus – pusfinalyje 89:90 nusileido Prancūzijai ir mažajame finale dėl bronzos medalių 93:107 turėjo pripažinti Australijos pranašumą.

L.Dončičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Dončičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Dončičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Dončičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 7, 2021, 6:19 PM, atnaujinta Aug 7, 2021, 6:27 PM

Sakoma, kad ketvirtoji vieta sporte yra pati skaudžiausia. Joks atletas nenori likti su ketvirtąją vietą simbolizuojančiu „mediniu medaliu“, tačiau šį kartą tokia nemaloni dalia atiteko pirmą kartą olimpiniame krepšinio turnyre dalyvavusiai Slovėnijai.

Dvikovoje dėl trečiosios vietos krepšinio gerbėjai galėjo pasigesti įprastai slovėnų dažnai žaidžiamo lengvo ir akiai patrauklaus krepšinio.

Akistatoje dėl bronzos medalių Slovėnijos krepšininkai sunkiai valdė emocijas ir buvo nubausti ne viena technine pražanga.

Tokios nuobaudos sulaukė ir „Dallas Mavericks“ ekipos žvaigždė bei slovėnų lyderis Luka Dončičius, kuris mažajame finale įmetė 22 taškus, atkovojo 8 kamuolius atliko 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo net 8 kartus.

Po mažojo finalo 22-ejų Slovėnijos krepšinio perlas pripažino, kad tiek pusfinalio, tiek ir bronzinės dvikovos metu jam sunkiai sekėsi suvaldyti emocijas.

„Pagarba Australijos rinktinei, ji žaidė nuostabiai. Jie šios pergalės nusipelnė labiau, nes žaidė geriau nei mes.

Aš didžiuojuosi šia komanda, bet man ypač gaila žmonių mūšų šalyje. Žinau, kad jie visi džiaugėsi mūsų pasiekimais, o mes labai norėjome laimėti ir įteikti jiems medalį.

Abiejose pralaimėtose rungtynėse mes buvome per daug emocingi, o ypač aš, man tik 22-eji ir turiu tai išmokti, kad negaliu taip elgtis.

Atstovavome šaliai, kurioje gyvena 2 mln. gyventojų ir labai norėjome jiems iškovoti medalį. Per šį laikotarpį mes buvome labai nutolę nuo savo šeimų ir patikėkime manimi, kad mes atidavėme viską“, – po mažojo finalo kalbėjo L.Dončičius.

Aukso medalius olimpiniame krepšinio turnyre iškovojo JAV krepšininkai, kurie finale po dramatiškos kovos 87:82 palaužė Prancūzijos rinktinę.

Nugalėtojus į priekį finale vedė 29 taškus įmetęs K.Durantas. Sidabro medaliai atiteko Prancūzijai, o bronzos medalius iškovojo Slovėniją įveikę australai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.