EUROLYGA 2023

Krepšinio talentams – dviejų garsių kapitonų pamokos

Net devynių valstybių jaunieji talentai liejo prakaitą Nidoje vykusioje tarptautinėje krepšinio stovykloje „Team97 Nida Camp 2021“. Progos pasidalinti savo žiniomis su jaunimu nepraleido ir buvę Lietuvos rinktinės kapitonai Robertas Javtokas bei Paulius Jankūnas, o taip pat – geriausias šalies krepšinio teisėjas Gytis Vilius.

Su jaunaisiais talentais patirtimi dalinosi ir Paulius Jankūnas.<br>Organizatorių nuotr.
Su jaunaisiais talentais patirtimi dalinosi ir Paulius Jankūnas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-12 19:19

Tobulinosi ir arabai

Jau tryliktus metus rengiama didžiausia tarptautinė krepšinio stovykla Lietuvoje „Team97 Nida Camp“ šiemet sulaukė ypatingo dėmesio bei įvertinimo. Kartu su stovyklos partneriu – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), „Team97“ patyrusi bendraminčių komanda į Nidą sukvietė vaikus net iš 20-ies Lietuvos miestų bei dar 8 pasaulio šalių. Krepšinio specialistų pripažinimą pelniusiame renginyje savo meistriškumą kėlė jaunimas iš Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir net tolimosios JAE (Jungtinių Arabų Emyratų).

Pasak organizatorių, stovyklos tikslas toks ir buvo: sudaryti geriausias sąlygas tobulėjimui visiems norintiems žaisti krepšinį Lietuvos vaikams bei pritraukti gabių jaunųjų talentų iš kitų šalių. Nepaisant iššūkių dėl COVID-19 pandemijos, šie lūkesčiai pasiteisino. Šiais metais dalyviai registravosi itin aktyviai, todėl visos trys pamainos buvo užpildytos dar balandžio mėnesį.

„Šie metai mums svarbūs dar ir tuo, kad turėdami patikimą partnerį – Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją – į stovyklą galėjome pakviesti dar daugiau aukšto lygio trenerių, dirbančių pagrindinėse krepšinio mokyklose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Kretingoje. Taip pat pavyko pakviesti ir finansuoti daugiau remtinų vaikų bei jaunimo iš visos Lietuvos“, – pasakojo stovyklos organizatorius Giedrius Blockis.

Darbavosi patyrę specialistai

Iš viso Nidoje intensyviai sportavo 200 vaikų. Organizatoriai pasidžiaugė, kad šiais metais „Team97“ stovyklą aplankė ir mažesnių miestelių jaunieji krepšininkai, kuriems tai buvo neįkainojama patirtis ir galimybė padirbėti su geriausiais jaunimo ugdymo specialistais. Savo žiniomis ir įgūdžiais su talentais dalinosi net 20 trenerių bei asistentų, tarp kurių buvo tokie patyrę specialistai kaip Algirdas Milonas, Tomas Keršis, Tomas Tarasevičius, Gintautas Regina, Rolandas Rakutis, Darius Sirtautas, Arimantas Mikaločius, Paulius Malašauskas, Giedrius Kurtinaitis, Laimonas Kutra bei fizinio ir individualaus rengimo treneriai.

Aktyviai bendradarbiaujant su Lietuvos krepšinio federacija, dvi stovyklos pamainas pavyko surengti itin aukštos kokybės, pasikviečiant į jas sportuoti dvi Lietuvos jaunučių vaikinų ir merginų rinktines – geriausius šalies keturiolikmečius ir keturiolikmetes.

Jaunimas mokėsi ne tik iš trenerių, bet ir iš savo vyresnių kolegų. Su vaikais nuoširdžiai bendravo buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas ir Kauno „Žalgirio“ simbolis – Paulius Jankūnas. Gerą nuotaiką stovykloje kūrė laidų vedėja, buvusi krepšininkė Dalia Belickaitė, o vieni geriausių Europos arbitrų Gytis Vilius, šiemet teisėjavęs Eurolygos finalo ketverte, bei Tomas Jasevičius pasidalino savo patirtimi bei linksmomis istorijomis.

Planus teko koreguoti

Dėl COVID-19 pandemijos organizatoriams ši vasara buvo itin sudėtinga. Planus nuolat koregavo nežinomybė, kurių šalių žaidėjai bus įleisti į Lietuvą, o kuriems sienos bus uždarytos. Ne sykį teko perdarinėti treniruočių ir maitinimo planus, papildomai priimti trenerių bei pagalbinio personalo, kadangi iki pat stovyklos pradžios nebuvo aišku, kokio dydžio grupėmis bus galima sportuoti ir t.t.

Vis dėlto padedant ŠMSM, Neringos savivaldybei, Neringos gimnazijai, auklėtinių tėveliams bei treneriams, visi iššūkiai buvo įveikti, o stovykla sulaukė itin gerų atsiliepimų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio specialistų.

„Esame labai laimingi, kad ši stovykla jau tapo visų laukiamu kasmetiniu krepšinio renginiu Nidoje: smagia švente vaikams, treneriams bei stovyklos svečiams. Jaučiamės kaip labai didelė šeima, kurioje puikiai suderinamas jaunatviškas maksimalizmas bei entuziazmas su gilia krepšinio patirtimi bei žiniomis“, – kalbėjo G. Blockis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.