EUROLYGA 2023

V. Lipkevičius regi „Lietkabelio“ kovingumą: Europos taurėje žada „kandžiotis“ su visais

Pasiruošimą tęsiančiame Panevėžio „Lietkabelio“ liko penki žaidėjai, kuriuos matėme komandoje ir praėjusiame sezone.

V.Lipkevičius (dešinėje) kovingomis nuotaikomis pasitinka artėjantį sezoną.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Lipkevičius (dešinėje) kovingomis nuotaikomis pasitinka artėjantį sezoną.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-20 17:24

Vienas jų – kapitonas Vytenis Lipkevičius, kuris Panevėžyje pradeda jau ketvirtąjį sezoną. 32-ejų puolėjas juokavo, kad dabar nebebus vyriausias ekipoje, kadangi atvyko 35-erių Kasparas Bėrzinis.

Interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei V.Lipkevičius apibūdino prabėgusį sezoną, kalbėjo apie dabartinę komandos sudėtį ir pasikeitusį Europos taurės formatą, kuris į Panevėžį pakvies itin garsius vardus.

– Kaip prabėgo atostogos?

– Tikrai labai greitai, jeigu lygintume su pernai metais, kadangi buvo keliais mėnesiais trumpesnės. Su šeima buvome užsienyje pailsėti, tada sportavau ir prasidėjo treniruočių stovykla.

– Jaunimas vasarą skiria tobulinti kažkokius elementus. O kaip elgiasi veteranai?

– Tokiame amžiuje jau reikia derinti viską. Sportuoti būtinai reikia, nes visiškai sustoti yra labai pavojinga. Daugiau darbo būna su fizinio rengimo treneriu. Pasigydžiau minimalias traumas, pastiprinau kūną ir tiek.

– Kaip įvertintumėte praėjusį sezoną?

– Būtų labai geras, jeigu būtume patekę į Europos taurės antrą etapą ir būtume žaidę LKL finale, tada nebūtų prie ko prikibti. Dabar sezoną įvertinčiau geru aštuonetu. Sezono pabaigoje galėjome geriau, ypatingai serijoje su „Rytu“. Turbūt ir Vinaleso situacija kažkiek išderino komandą. Visi pasimokėme iš praėjusio sezono klaidų, tad kibsime į darbus bei bandysime kažką nustebinti.

– Kaip jums atrodo dabartinis „Lietkabelis“?

– Su Kasparu juokavau, kad nebūsiu vyriausias komandos žaidėjas. Pernai mums pristigo patirties, kas lemdavo didelius bangavimus, kai po gerų rungtynių sekdavo labai prastos. Dabar turėsime įdomų mišinį jaunų ir patyrusių žaidėjų.

– Ar visus naujokus pažįstate?

– Su G.Oreliku žaidėme Prienuose, kažkada K.Žemaitis ateidavo pasportuoti iš „Žalgirio“ dublerių. Prieš daugumą esu žaidęs, tad visi pažįstami. Tikrai dėl to problemų nebus ir rasime bendrą kalbą.

– Ar pasikeitęs Europos taurės formatas yra naudingas „Lietkabeliui“?

– Žinoma, kad naudingas. Pažiūrėkite, kokie varžovai grupėje. Tiek žaidėjams malonu žaisti prieš tokius varžovus, tiek sirgaliams turėtų būti įdomu ateiti į areną ir stebėti rungtynes. Tiek mums, tiek miestui bus šventė. Norėtųsi, kad kandžiotume visus varžovus ir kovotume dėl pergalių kiekvienose rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.