EUROLYGA 2023

Prienų komandą papildė 19-metis Juodkalnijos krepšinio talentas J. Kljajičius

Prienų „Labas GAS“ ekipą stiprina jaunasis talentas iš Juodkalnijos. Prie komandos prisijungs 19 metų 198 cm ūgio gynėjas Jovanas Kljajičius, kuris nuomos pagrindais atvyksta iš Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ klubo.

 J.Kljajičius jau atstovauja Juodkalnijos rinktinei.
 J.Kljajičius jau atstovauja Juodkalnijos rinktinei.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2021, 7:59 AM, atnaujinta Aug 21, 2021, 8:18 AM

Praėjusį sezoną J.Kljajičius praleido Ispanijoje, kur buvo paskolintas Bilbao „Retabet“ ekipai ir rungtyniavo kartu su buvusiu Prienų komandos žaidėju Regimantu Miniotu.

Ispanijos čempionate juodkalnietis pasirodė 26 susitikimuose ir per vidutiniškai 4 aikštelėje praleistas minutes fiksavo 1,3 taško vidurkį.

FIBA Čempionų lygoje talentingojo gynėjo statistiniai rodikliai buvo kiek geresni – 4,5 taško, 1,2 atkovoto kamuolio bei 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vienu talentingiausių Juodkalnijos jaunųjų krepšininkų laikomas J. Kljajičius yra atstovavęs visoms savo šalies jaunimo rinktinėms.

2017 metais su Juodkalnijos šešiolikmečių rinktine J. Kljajičius iškovojo Europos čempionato sidabrą, o asmeniškai gynėjui sėkmingiausias buvo 2018 metais vykęs Pasaulio jaunių (U-17) čempionatas. Jame Jovanas buvo savo komandos lyderis – pelnė po 15,9 taško, atkovojo po 6,1 ir perėmė po 1,6 kamuolio ir atliko po 4,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Nuo 2017 metų J. Kljajičius rungtyniauja ir Juodkalnijos vyrų rinktinėje, o į Prienus gynėjas atvyks tiesiai iš atrankinių varžybų į 2023 metų pasaulio krepšinio čempionato atranką.

Jo atstovaujama rinktinė iškovojo visas keturias pergales grupės susitikimuose ir žengė į antrą atrankos etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.