EUROLYGA 2023

Buvusio „Ryto“ krepšininko trauma apkartino į pusfinalį patekusios Senegalo rinktinės pergalę

Ruandos sostinėje Kigalyje vykstančiose Afrikos vyrų krepšinio pirmenybėse trečiadienį ir ketvirtadienį buvo sužaistos ketvirtfinalio rungtynės. Jose pergales šventė Tuniso, Senegalo, Dramblio Kaulo Kranto ir Žaliojo Kyšulio rinktinės. Sunkiausiai laimėjo senegaliečiai, kurie dar ir prarado vieną pagrindinių žaidėjų Maurice‘ą Ndourą.

 M.Ndouras gavo traumą.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
 M.Ndouras gavo traumą.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
 M.Ndouras gavo traumą.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 M.Ndouras gavo traumą.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-03 00:02

Lengviausiai į pusfinalį pateko Dramblio Kaulo Kranto rinktinė, sutriuškinusi Gvinėjos krepšininkus vos ne dvigubu skirtumu 98:50. Gana įtikinamai pranašumą įrodė ir čempionės vardą ginanti Tuniso ekipa, įveikusi Afrikos pirmenybių debiutantę Pietų Sudano rinktinę 80:65.

Daugiau paprakaituoti teko Žaliojo Kyšulio krepšininkams. Jie beveik visą laiką pirmavo, bet Ugandos komandą įveikė nedideliu skirtumu 79:71. Tarp nugalėtojų vėl labiausiai pasižymėjo Madrido „Real“ milžinas Walteris Tavaresas, ketvirtadienį pelnęs 23 taškus ir atkovojęs 15 kamuolių.

Vis dėlto atkakliausiai kovėsi Senegalo ir Angolos krepšininkai. Nors senegaliečiai ketvirtajame kėlinyje iššvaistė dviženklę persvarą ir priešpaskutinę minutę leido varžovams išlyginti rezultatą, pabaigoje vėl žaidė tiksliau ir išplėšė pergalę 79:74.

Senegaliečių pergalę įtvirtino 22 metų „Barcelona“ gynėjas Brancou Badio, paskutinėmis sekundėmis pataikę tris iš keturių baudos metimų. Jis buvo ir rezultatyviausias nugalėtojų komandos žaidėjas (14 taškų).

Pergalę apkartino Senegalo rinktinės kapitono Maurice‘o Ndouro trauma. Buvęs Vilniaus „Ryto“ puolėjas žaidė tik 7 min., per kurias pelnė 2 taškus, ir buvo priverstas palikti aikštę, kai susižeidė kojos raumenį.

Šeštadienį pusfinalyje susitiks Dramblio Kaulo Krantas – Senegalas ir Tunisas – Žaliasis Kyšulys.

Trys iš keturių į pusfinalį patekusių komandų jau buvo Afrikos čempionės. Senegalas aukso medalius iškovojo penkis kartus, Dramblio Kaulo Krantas ir Tunisas – po du kartus.

Senegalo krepšininkai į pusfinalį pateko ketvirtą kartą iš eilės, Tuniso – trečią kartą iš eilės. Dramblio Kaulo Kranto rinktinė pusfinalyje praėjusį kartą žaidė 2013 metais.

Tuo tarpu Žaliojo Kyšulio ekipa iki šiol tik kartą rungtyniavo žemyno pirmenybių pusfinalyje. Salų komanda geriausią rezultatą pasiekė, kai 2007 metais iškovojo bronzos medalius.

Šiais metais be medalių liko 2015 metų Afrikos čempionė ir 2017 metų vicečempionė Nigerijos rinktinė. Nigerijos krepšininkai prieš kelias savaites dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse, tačiau į Afrikos pirmenybes atvyko visiškai kitokia komanda. Jei olimpinės rinktinės branduolį sudarė afrikietiškų šaknų turintys amerikiečiai, tai žemyno pirmenybėse žaidė daug Nigerijoje išugdytų krepšininkų.

Kone labiausiai patyręs šios Nigerijos rinktinės žaidėjas buvo Emmanuelis Omogbo, kuris prieš trejus metus kelis mėnesius vilkėjo Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ aprangą.

Nieko stebėtino, kad Nigerijos komanda neprilygo NBA ar Eurolygos krepšininkų turintiems varžovams ir iškrito jau aštuntfinalyje. Šiam etape Nigerijos rinktinė nusileido Ugandos ekipai 68:80 (Ugandos rinktinės lyderis yra sutartį su „Toronto Raptors“ sudaręs Ishmailas Wainrightas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą