EUROLYGA 2023

Po dar vieno „Žalgirio“ pralaimėjimo – M. Schillerio galvos skausmas: užsiminė apie traumuotus žaidėjus E. Ulanovas pirštu dūrė į nuovargį

Kauno „Žalgirio“ tarpsezoninis ir toliau nesiklosto kaip norėtųsi. Kauniečiai patyrė 4 pralaimėjimą iš tiek pat galimų.

M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 8:05 PM, atnaujinta Sep 10, 2021, 8:17 PM

Penktadienio vakare Lietuvos čempionai 57:71 nusileido Bursos „Tofas“ ekipai. „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris kaip pagrindinę priežastį įvardijo dviejų įžaidėjų praradimą.

„Du su puse kėlinio buvau patenkintas tuo, kas vyko aikštelėje, ypač gynyba prieš varžovų pikenrolus. Tai buvo žingsnis į priekį. Tačiau paskutiniame kėlinyje visiškai subyrėjome. Krepšinis viskas vyksta abejose pusėse. Šiandien turėjome tik du krepšininkus, kurie galėjo žaisti du prieš du, o neturint dviejų iš pagrindinių kamuolio valdytojų – Manto Kalniečio ir Janio Strelnieko labai sunku generuoti puolimą. O tai gali nutikti rungtynių metu“.

„Bet kaip sakiau buvau patenkintas procesu per pirmus tris kėlinius. Na, o ketvirtasis kėlinys buvo sunkus. Suklydome daug kartų, iš 18 klaidų 10 buvo varžovų perimti kamuoliai. Tai susiję su tuo, kad aikštėje neturėjome gerai kamuolį valdančių žmonių“, – rungtynes komentavo M.Schilleris.

Strategas pasiguodė, kad vis dar formos neatranda pagrindinis kauniečių pirkinys: „Tokia realybė – turime traumuotus Mantą ir Janį, Emmanuelis Mudiay vis dar ieško sportinės formos. Iš esmės turime tik vieną žaidėją galinti patikimai valdyti kamuolį – Luką Lekavičių. Jam vienam būtų per sunku atlaikyti visas 40 minučių“.

„Žalgirio“ treneris paklaustas apie M.Kalniečio ir J.Strelnieks galimybės pasirodyti sekančiose rungtynėse nebuvo optimistiškas: „Tikrai nežinau dėl jų, manau, kad Mantas nepasirodys. O dėl Janio dabar nieko nežinau.“

Į Kauno komandą sugrįžęs Edgaras Ulanovas dėl pralaimėjimo kaltino nuovargį: „Man atrodo pavargom, labai daug pasidarė klaidų lygiose vietose, o varžovas tuo pasinaudojo. Nu matėsi jau galų gale, kad visai jėgų nebeturėjome, rotacija sumažėjo velniškai. Kvailas pasiteisinimas, bet realybė šiandien buvo tokia, kad būtent mažų žmonių šiandien ir pritrūko rotacijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.