EUROLYGA 2023

M. Grigonis spaudimą CSKA ekipoje palygino su Lietuvos rinktine ir patikino, kad priešpriešos tarp „Žalgirio“ ir Maskvos klubų jau nėra

Vieną pajėgiausių Eurolygos klubų Maskvos CSKA vasarą papildęs Lietuvos krepšinio rinktinės narys Marius Grigonis palygino spaudimą Rusijos klube su spaudimu Lietuvos rinktinėje. Apie tai jis papasakojo graikų žurnalistams iš portalo gazzetta.gr. Pastaruoju metu Graikijos krepšinio specialisto Dimitrio Itoudžio treniruojama ekipa stovyklauja jo gimtinėje.

Marius Grigonis.<br>CSKA klubo nuotr.
Marius Grigonis.<br>CSKA klubo nuotr.
Marius Grigonis.<br>CSKA klubo nuotr.
Marius Grigonis.<br>CSKA klubo nuotr.
Marius Grigonis.<br>cskabasket.com nuotr.
Marius Grigonis.<br>cskabasket.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-09-14 12:46

Paklaustas, ar spaudimas CSKA yra didesnis nei buvusioje ekipoje Kauno „Žalgiryje“, M. Grigonis kalbėjo: „Čia yra visai kitas spaudimas nei „Žalgirio“ komandoje. Kaune tavimi visi pasitiki, tave visi pažįsta mieste, prašo kartu nusifotografuoti.

CSKA klube visiškai kits spaudimas: tu žinai, kad turi laimėti visus titulus, visus mačus. Tas spaudimas atsiranda ne iš išorės, o iš vidaus – klubas yra galingas ir savaime įsipareigojęs esi būti stipriausiu. Čia jaučiamas panašus spaudimas, kurį jaučiu Lietuvos rinktinėje“.

Jis taip pat buvo paklaustas, kodėl Lietuvos sirgaliai ne itin džiaugsmingai sutiko žinią, kad žalgirietis M.Grigonis pereina į rusų Maskvos CSKA.

„Tiek šalys, tiek komandos turi istorinę priešpriešą, bet jau tai yra praeitis. Jei nori būti profesionalu ir siekti aukščiausių tikslų, privalai būti su geriausiais, tad CSKA yra ta komanda, su kuria galima to siekti“, – tikino M.Grigonis.

– Kokį įspūdį palieka pasirengimas su CSKA klubu?

– Pasiruošimas dar nesibaigė ir turime dar daug ką nuveikti. Vis tik galiu pasakyti, kad treniruotės skiriasi nuo „Žalgirio“ pasirengimo. Čia jis yra kitoks.

Žinoma, krepšinis visur vienodas, tačiau mes turime skirtingus vaidmenis, skirtingus komandos draugus, skirtingas sistemas. Reikia viso to dabar išmokti ir prisitaikyti prie situacijos.

– Šilti jausmai „Žalgiriui“ ir toliau išlieka?

– Žinoma. Tai mano gimtojo miesto komanda, už ją sirgau dar būdamas vaiku. Aš ją myliu ir vis dar palaikau ryšius su daugeliu žmonių iš ten.

– Ne kartą teko „Žalgirio“ ekipos gretose žaisti prieš „Chimki“ lyderį Aleksejų Švedą. Tada jis buvo varžovas, o dabar – bendraklubis. Ar jis tapo jums draugu?

– Iki šiol nepažinojau jo kaip žmogaus – žinojau tik kaip žaidėją. A.Švedas yra talentas – jis gali kurti sau bei komandos draugams.

Bet dabar ir jo vaidmuo CSKA kitoks, nei buvo „Chimki“. Kaip žmogus jis yra paprastas vaikinas, su juo tikrai galima šauniai pasikalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.