EUROLYGA 2023

D. Ivkovičiaus laidotuvėse – būrys žymių krepšinio žmonių: Ž. Obradovičiui teko svarbi atsakomybė

Serbijoje palaidotas legendinis krepšinio treneris Dušanas Ivkovičius, kurio laidotuvėse dalyvavo būrys žinomų krepšinio žmonių.

 D. Ivkovičiaus laidotuvėse – būrys žymių krepšinio žmonių: Ž. Obradovičiui teko svarbi atsakomybė.<br> Twitter nuotr.
 D. Ivkovičiaus laidotuvėse – būrys žymių krepšinio žmonių: Ž. Obradovičiui teko svarbi atsakomybė.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2021, 1:51 PM, atnaujinta Sep 21, 2021, 2:09 PM

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė nuotrauka iš laidotuvių, kurioje D.Ivkovičiaus karstą neša Belgrado „Partizan“ treneris Željko Obradovičius, buvę krepšininkai Vlade Divacas ir Predragas Danilovičius. Atsisveikinime taip pat dalyvavo Dejanas Bodiroga, Dimitris Itoudis, Svetislavas Pesičius ir Duško Vujoševičius. 

„Dingo tas žmogus, kuris man buvo viskas – mokytojas, treneris, krikštatėvis, draugas. Jis paliko neišdildomą žymę. Jo palikimas yra didžiulis.

Jis išugdė daugybę žaidėjų ir padarė juos geresniais žmonėmis. Aš jį sutikau aštuntojo dešimtmečio pabaigoje. D.Ivkovičius pakvietė mane žaisti rinktinėje, parodė man didelę pagarbą.

Aš ir šiandien naudojuosi jo patarimais. Jis turėjo gerą humoro jausmą, mokėjo paaiškinti, atsipalaiduoti – puiki mokykla. To niekada nepamiršiu“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

Lrytas.lt primena, kad D.Ivkovičius mirė praėjusią savaitę. Jam buvo 77-eri.

Treniruodamas tuometinę Jugoslavijos krepšinio rinktinę D.Ivkovičius triskart tapo Europos čempionu – 1989 m., 1991 m. ir 1995 m. Krepšinio specialistas 1990 metais Argentinoje vadovaudamas Jugoslavijos krepšininkams tapo pasaulio čempionu.

1988-ųjų Seulo olimpinėse žaidynėse strategas treniruodamas Jugoslavijos rinktinę pasidabino sidabro medaliu.

Treniruodamas Graikijos „Panionos“ ir „Olympiacos“ ekipoms serbas triskart triumfavo Eurolygoje. Būtent Pirėjo ekipoje treneris darbavosi kartu su krepšininku iš Lietuvos Martynu Gecevičiumi.

Per savo klubinio krepšinio karjerą D.Ivkovičius treniravo „Partizan“, „Aris“, „Radnički“, „Šibenka“, „Vojvodina“, PAOK, „Panionios“, „Olympiacos“, AEK, CSKA, Maskvkos „Dinamo“ ir „Anadolu Efes“ ekipas.

Krepšinio specialistas karjerą baigė 2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.