EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris M. Schilleris po eilinį kartą strigusio ekipos žaidimo prasitarė: „Ieškosime atsakymo“

Kauno „Žalgirio“ išgyveno dar vieną sunkų mačą Lietuvos krepšinio lygoje, tačiau ir šiame mače jam pasisekė išsisukti nuo nesėkmės. Martino Schillerio auklėtiniai svečiuose 73:69 (16:17, 20:20, 11:17, 26:15) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“.

"Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
"Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
"Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 10:44 PM, atnaujinta Nov 10, 2021, 11:16 AM

Tris kėlinius besiviję šeimininkus, žalgiriečiai buvo ir ties praraja – ketvirto kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ susikrovė 10 taškų persvarą – 57:47.

Tik tuomet pajutę svilėsio kvapą „Žalgirio“ krepšininkai suskubo mažinti skirtumą. Kauniečiai sugebėjo spurtuoti 11:0, o paskutinės minutės nervų kare geriau pasirodė LKL čempionai.

Rungtynėse pirmąkart LKL sezone buvo panaudota ir nauja iššūkio taisyklė – jos ėmėsi Martinas Schilleris, o teisėjai nusprendė, kad pražanga D.Gagičiui yra paprasta.

Likus 48 sek. J.Strelniekas sumetė svarbiausias savo baudas šiame mače – 71:69, o L.Lekavičius po G.Oreliko pražangos tvirtino pergalę „Žalgiriui“ – 73:69.

„Džiaugiuosi pergale. Svarbiausias dalykas buvo gynyba, kai ėmėme atsilikti, vėliau padidinome intensyvumą, atkovojome kamuolius puolime, kas buvo reikšminga. Nežinau, kodėl negalėjome rodyti nuo pradžių tokio žaidimo, kokį rodėme ketvirtame kėlinyje“, – svarstė „Žalgirio“ treneris M.Schilleris.

„Paleidome šansą. Jei norime nugalėti „Žalgirį“, turime viską daryti tobulai. Ypač paskutiniame kėlinyje gynyboje visi žaidė su savo taisyklėmis, man belieka pasveikinti „Žalgirį“ su pergale“, – pripažino po mačo „Lietkabelio“ vedlys Nenadas Čanakas.

– Kodėl „Žalgiris“ galingiau žaidė tik ketvirtame kėlinyje, o ne darė tai jau nuo pirmųjų minučių?, – buvo paklaustas M.Schilleris.

– Negaliu atsakyti į šį klausimą. Mūsų tikslas visada yra kovoti susitelkus ir intensyviai nuo mačo pradžios.

Turime išsiaiškinti, kodėl to nėra. Manau, kad gynyboje mes buvome susikoncentravę, o didžiausia problema buvo mūsų puolimas.

Negaliu atsakyti į šį klausimą, kodėl viskas vyksta ne nuo pirmųjų minučių, bet atsakymo tikrai ieškosime.

– Tai buvo paskutinysis testas prieš Eurolygą, kas labiausiai neramina ir ką būtina kuo skubiau gerinti?

– Kaip ir sakiau, neramina puolimas. Po dviejų pirmųjų mačų mes taip pat nemažai dėmesio skyrėme gynybai. Noriu pasakyti, kad einame žingsnis po žingsnio – nors gerbėjai išskiria Eurolygą, bet šiandien žaidėme prieš „Lietkabelį“ ir labai juos gerbiame. Dabar žvelgsime į akistatą su Vilerbano ASVEL.

Lukas Lekavičius rungtynių pabaigoje įsibėgėjo ir tempė komanda.

– Taip, jis sužaidė puikiai, jo staigumas tikrai padeda kurti puolimą. Be to, jis žaidė tik 20 minučių ir rungtynių pabaigoje turėjo daug jėgų, tai leido jam mus užvesti viso ketvirto kėlinio metu.

Komandoje jo vaidmuo šį sezoną bus be abejo labai didelis. Kol kas jis su tuo vaidmeniu susitvarko, bet reikia atkreipti dėmesį, kad turime tik sezono pradžią.

– Mačo pabaigoje paprašėte teisėjų peržiūrėti pražangą prieš Janį Strelnieką. Tačiau labai jautėtės keistai – nežinojote apie tokią naujovę?

– Ar manote, kad teisėjas man pasiūlė prašyti peržiūros? Tikrai ne. Jis tiesiog man pasakė, kad turiu pakelti tam tikrą geltoną žymę, kad ją matytų ir žiūrovai, o ne tik teisėjai.

Tikėjausi, kad po peržiūros gali būti skirta nesportinė pražanga, nors ir supratau, kad šansai ją gauti nebuvo dideli.

Teisėjas patarė man pakelti žymę – nežinojau šios smulkmenos, maniau, kad užtenka parodyti arbitrui gestu savo prašymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.