EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ ir vėl vos ne vos išplėšė pergalę LKL – „Lietkabelis“ lemiamu momentu pramiegojo spurtą 0:11 Kauno ekipai 10 dienų dėl traumos nepadės P. Jankūnas

Vos ne vos per pirmuosius du LKL mačus pergales prieš Alytų ir Jonavą iškrapštęs Kauno „Žalgiris“ pirmadienį turėjo ir vėl prakaituoti. Savo aikštėje antrąją lygos dvikovą žaidęs Panevėžio „Lietkabelis“ privertė nervintis LKL čempiono Kauno „Žalgirio“ trenerį Martiną Schillerį, tačiau galiausiai paskutinėmis mačo sekundėmis žalgiriečiai šventė pergalę 73:69 (16:17, 20:20, 11: 17, 26:15). Žalgiriečiams tai buvo generalinė repeticija prieš startinį Eurolygos mačą su Prancūzijos ASVEL.

„Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ mačas.<br>G.Šiupario nuotr.
„Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ mačas.<br>G.Šiupario nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>A.Karaliūno nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br>A.Karaliūno nuotr.
Janis Strelnieks.<br>Žalgiris.lt nuotr.
Janis Strelnieks.<br>Žalgiris.lt nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 6:29 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 4:57 PM

Neužtikrintai žaidę žalgiriečiai pirmadienį beveik viso mačo metu atsiliko 2-4 taškais, o ketvirtojo kėlinio pradžioje deficitas siekė ir 10 taškų – 47:57.

Tiesa, jį per minutę žalgiriečiai panaikino spurtu 11:0, o viską lėmė paskutiniosios mačo minutės, kuriose sėkmė buvo čempionų pusėje. Lukas Lekavičius pelnė baudomis svarbius taškus ir lėmė kauniečių pergalę.

Pirmame kėlinyje nė vienam klubui nepavyko susikrauti didesnės persvaros, tačiau geriau finišavę kėlinio pabaigoje šeimininkai pirmavo 17:16. Savo ekipų lyderiais buvo „Lietkabelyje“ – 5 taškus pelnęs Kristupas Žemaitis, o kauniečių – 6 taškus įmetęs J.Lauvergne'as.

Įpusėjus antram kėliniui, sėkmingiau besigynę žalgiriečiai sugebėjo susikrauti šiokį tokį pranašumą – po J.Lauvergne'o dėjimo svečiai prieš „Lietkabelį“ pirmavo 24:19.

Po Nenedo Čanako minutės pertraukėlės „Lietkabelis“ pradėjo kur kas aktyviau žaisti ir po abiejų pusių tritaškių šou „Žalgiris“ pirmavo tik 31:30, o jau priešpaskutinę ketvirčio minutę pirmavo 34:33. Po dviejų kėlinių ekipos išėjo ilsėtis pirmaujant Panevėžio atstovams vieno taško skirtumu – 37:36.

Trečiame kėlinyje žalgiriečiai pradėjo strigti ir „Lietkabelis“ tuo pasinaudojo – išsiveržė į priekį 43:38 ir 46:41. Po Kasparo Berzinio tritaškio šedimininkai susikrovė didžiausią iki tol turėtą persvarą – 49:43.

Paskutinėmis trečiojo kėlinio sekundėmis Nikola Radičevičius įsūdė tritaškį nuo beveik aikštės vidurio ir panevėžiečiai prieš lemiamą ketvirtį pirmavo jau 54:47.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ susikrovė 10 taškų persvarą – 57:47. Tiesa, kauniečiai per vieną minutę sugebėjo ištirpdyti šią persvarą ir laimėjo atkarpą 11:0.

Paskutinę mačo minutę rezultatas buvo 69:69, o Janis Strelniekas išvedė savo komandą į priekį 71:69. Panevėžio atstovai nesugebėjo užpulti, o Lukas Lekavičius baudų metimais likus kovoti 3 sek. užtvirtino pergalę.

„Žalgiris“: Janis Strelniekas 18 (7 rez. perd., 3/5 tritašk.), Lukas Lekavičius 14, Joffrey Lauvergne‘as ir Nielsas Giffey po 9, Joshas Nebo 8.

„Lietkabelis“: Kristupas Žemaitis 12, Vytenis Lipkevičius 11, Džordže Gagičius, Kasparas Berzinis ir Nikola Radičevičius po 8, Dovydas Giedraitis ir Panagiotis Kalaitzakis po 7, Gabrielius Maldūnas 6.

Kauno „Žalgiris“ jau šią savaitę pradės mačus Eurolygoje.

Panevėžiečiai reguliarųjį sezoną pradėjo įtikinama pergale prieš Klaipėdos „Neptūną“ 83:62, o „Žalgiris“ – dviem vos ne vos laimėtomis pergalėmis prieš Jonavos „CBet“  – 86:80 bei Alytaus „Dzūkiją“ tik po dviejų pratęsimų  – 105:100.

„Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ buvo susidūrę ir ikisezoninėse rungtynėse, kur „Lietkabelis“ sugebėjo palaužti 82:80 Martino Schillerio kariauną.

Žalgiriečiai pirmadienį į Panevėžį atvyko be kapitono Pauliaus Jankūno, kuris dėl blauzdos raumens traumos be krepšinio praleis apie 10 dienų. Tad jis nežais ir pirmame Eurolygos mače su Prancūzijos Vilerbano ASVEL.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.