EUROLYGA 2023

Krepšinio Čempionų lygoje – iššūkiai Baltijos šalių komandoms

Baltijos šalių komandos – Vilniaus „Rytas“, Rygos VEF ir Talino „Kalev“ bandys jėgas šio sezono FIBA Čempionų lygoje.

Vilniaus „Ryto“ ekipa žais FIBA Čempionų lygoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa žais FIBA Čempionų lygoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-05 12:48

Pagrindinėse varžybose kovos 32 ekipos, suskirstytos į aštuonias grupes. Lietuvos vicečempionas „Rytas“ atsidūrė H grupėje, kurioje grumsis su Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija), Stambulo „Besiktas“ (Turkija) ir dviejų pastarųjų sezonų turnyro čempionais Burgoso „San Pablo“ (Ispanija) krepšininkais.

Vilniečiai praėjusį sezoną neįveikė pirmojo etapo barjero. „Rytas“ startuos spalio 6 dieną dvikova Vokietijoje su „EWE Baskets“.

Latvijos čempionai VEF krepšininkai pateko į D grupę kartu su Trevizo „Nutribullet“ (Italija), kuriam atstovauja lietuvis Tomas Dimša, Atėnų AEK (Graikija) ir Sombathėjaus „Falco“ (Vengrija).

Rygiečiai pirmąsias rungtynes žais spalio 5-ąją svečiuose su Trevizo komanda. Praėjusį sezoną VEF rungtyniavo toje pačioje grupėje su „Rytu“.

Tuomet Latvijos ekipa abukart įveikė Vilniaus krepšininkus ir pateko į antrąjį etapą. Jame VEF pralaimėjo visus šešis mačus. Tačiau užpraėjusį sezoną Latvijos klubas iškovojo vos vieną pergalę per 14 rungtynių.

Čempionų lygos debiutantas „Kalev“ F grupėje varžysis su Strasbūro SIG (Prancūzija), Ostendės „Filou“ (Belgija) ir Bursos „Tofas“ (Turkija ).

Pajėgiausia Estijos komanda į pagrindinį turnyrą pateko įveikusi atrankos barjerą. Trečiajame kvalifikacinių varžybų etape Talino klubas palaužė Utenos „Juventus“.

Talino ekipą treniruoja Robertas Štelmaheris, kuris anksčiau kaip žaidėjas atstovavo Vilniaus „Rytui“. „Kalev“ pirmąjį Čempionų lygos mačą žais spalio 6-ąją išvykoje su SIG.

Šį sezoną pasikeitė turnyro sistema. Į kitą etapą, aštuntfinalį, iškart pateks grupių nugalėtojai. Antrąsias ir trečiąsias vietas užėmusios ekipos dėl dar aštuonių kelialapių į kitą etapą kovos atkrintamosiose varžybose iki dviejų pergalių. Aštuntfinalio etape klubai bus suskirstyti į keturias grupes po keturis klubus. Į ketvirtfinalį žengs po dvi pajėgiausias komandas.

Praėjusį ir užpraėjusį sezoną Čempionų lygoje triumfavo Burgoso „San Pablo“, 2019 metais – Bolonijos „Virtus“, 2018-aisiais – AEK, o 2017-aisiais – Tenerifės „Iberostar“.

Šio sezono Čempionų lygos varžybas tiesiogiai rodys „TV3 Sport Open“ ‚„TV3 Sport 2“ ir „TV3 Sport“ kanalai bei naujos kartos televizija „Go3“.

Transliacijų tvarkaraštis:

spalio 5 d.

21.20 val. Trevizo „Nutribullet“ – VEF („TV3 Sport Open“, „Go3“);

Spalio 6 d.

20.50 val. Oldenburgo „EWE Baskets“ – Vilniaus „Rytas“ („TV3 Sport Open“, „Go3“),

21.20 val. Strasbūro SIG – Talino „Kalev/Cramo“ („TV3 Sport 2“, „Go3“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.