EUROLYGA 2023

„Zenit“ į Kauną atvyksta pergalės – apie sėkmę prieš „Žalgirį“ prakalbo ir Sankt Peterburgo strategas

Kauno „Žalgirio“ ekipa ketvirtadienį žais savo pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes namie, o į svečius pas kauniečius atvyksta rusų Sankt Peterburgo „Zenit“ žaidėjai. Jų gretose yra ir du lietuviai – Artūras Gudaitis bei Mindaugas Kuzminskas.

Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis<br>P.Mantauto nuotr.
Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis<br>P.Mantauto nuotr.
Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis<br>P.Mantauto nuotr.
Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis<br>P.Mantauto nuotr.
Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 7:23 PM, atnaujinta Oct 6, 2021, 7:28 PM

„Zenit“ yra labai fiziška komanda, kuri pasižymi gerais snaiperiais, manau, kad į rikiuotę grįžus S.Nappierui, tai bus labai aukšto lygio ekipa.

Tačiau net ir be jo „Zenit“ yra labai gerą žaidimą demonstruojantis klubas. Sankt Peterburgo ekipa nebėra „juodasis arkliukas“, tai komanda, kuri nori daugiau nei vietos atkrintamosiose varžybose“ , – prieš artėjančias rungtynes trečiadienį kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

Priešingai nei Kauno klubas, „Zenit“ naująjį Eurolygos sezoną pradėjo pergalingai. Xavi Pascualio auklėtiniai išvykoje turėjo solidžią persvarą, tačiau ją išvaistė ir minimaliai – 70:69 palaužė Kazanės „Uniks“ krepšininkus.

Tuo tarpu M.Schillerio kariauna savo kelią Eurolygoje pradėjo skaudžiu akordu. „Žalgiris“ Vilerbane 76:88 turėjo pripažinti vietos ASVEL ekipos pranašumą.

Po sekmadienį vykusių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynių kauniečių vyriausiasis treneris užsiminė, kad iš komandos rikiuotės kartu su iki tol traumuotu Pauliumi Jankūnu iškrito Vilerbane klubą susižeidęs Janis Strelniekas ir nugaros skausmus pajutęs Lukas Lekavičius.

„Po pergalės Kazanėje prieš „Uniks“ vykstame į Kauną, o šis miestas gali pasigirti puikiais fanais ir atmosfera arenoje. Kaune yra viena gražiausių arenų Eurolygoje. „Žalgirio“ sirgaliai taip pat yra labai aktyvūs ir ten žaisti visada labai malonu.

Stengsimės pratęsti savo sėkmingą startą – buvome vienintelė komanda pirmajame ture, kuri laimėjo išvykoje. Tam privalėsime pademonstruoti idealų pasirodymą tiek puolime, tiek gynyboje“, – apie būsimą mačą kalbėjo „Zenit“ strategas X.Pascualis.

Strategas iš Ispanijos aiškino, kad jis yra kol kas patenkintas tuo vaizdu, kurį demonstruoja jo ekipa ir mano apie sėkmingą akistatą su žalgiriečiais.

Kitą vertus, prieš išvyką į Lietuvą, „Zenit“ netikėtai VTB lygoje krito nuo Kazachstano „Astana“ klubo.

„Mes pabandysime pratęsti pergalių seriją ir Kaune: tam turėsime puikiai sužaisti tiek gynyboje, tiek ir puolime, kontroliuoti mačo ritmą, siekti kuo mažiau praradimų ir kuo daugiau atsikovoti kamuolių po krepšiais.

Mano galva, mes nelabai deramai nusiteikėme dvikovai su „Astana“. Dirbame sunkiai ir esu tikras, kad rytojaus dvikovai būsime pasirengę. Jeigu žaisime taip, kaip būtina, turėsime gerų galimybių laimėti“, – kalbėjo X.Pascualis.

Tuo tarpu „Zenit“ puolėjas Andrejus Zubkovas mano, jog „Žalgiris“ per vasarą sustiprėjo. Krepšininkas patikino, kad „Zenit“ privalo sugrįžti į pergalių kelią po nesėkmės prieš „Astana“ 69:83.

„Kauno komanda pasikeitė ir sustiprėjo, bet išlaikė savo pagrindą nuo praėjusio sezono. Lietuva, „Žalgiris“, bus ten ir jų sirgaliai. Tai nebus tokios pačios rungtynės kaip pernai, kai žaidėme tyloje.

Lietuvoje sirgaliai moka sirgti ir žino kaip sirgti. Manau, kad privalome reabilituotis už praėjusią dvikovą su „Astana“.

Kiekvienas iš mūsų turi žinoti, ko važiuojame į Lietuvą. Po mačo su kazachais įsivaizduoja, dėl ko važiuojame į Kauną, planuojame sužaisti geriausią savo dvikovą, – klubo internetiniam puslapiui sakė A.Zubkovas.

„Žalgirio“ ir „Zenit“ akistata Kaune įvyks ketvirtadienį, 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.