EUROLYGA 2023

Eurolygos starte – D. Šarauskaitės dvigubas dviženklis ir G. Petronytės viešpatavimas po krepšiais

Trečiadienį prasidėjo moterų krepšinio Eurolygos grupių varžybos. Laimėti pirmąsias rungtynes pavyko tik vienai iš trijų komandų, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės. Pergale džiaugėsi Venecijos „Reyer“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė. Ko gero, nelabai krimtosi ir Rygos TTT vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė. Ji surinko dvigubą dviženklį, o jos komanda pralaimėjo pagrindinėms Eurolygos favoritėms.

Daugilė Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugilė Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugilė Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugilė Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Gintarė Petronytė<br>G.Šiupario nuotr.
Gintarė Petronytė<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 11:25 PM

Venecijos „Reyer“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė (32, 197) per Eurolygos pirmojo turo rungtynes atakavo nelabai taikliai. Tačiau patyrusi lietuvė vis vien svariai prisidėjo prie įtikinamos Venecijos komandos pergalės prieš „Szekszard“ ekipą 80:59.

Net 35 minutes (ilgiausiai komandoje) žaidusi G.Petronytė trečiadienį pelnė 6 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Stipriai sezoną pradėjo Rygos TTT aukštaūgė Daugilė Šarauskaitė (25, 196). Ji jau pirmajame ture surinko dvigubą dviženklį – pelnė 11 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Tačiau Latvijos čempionių varžovės buvo per stiprios. TTT namie žaidė su Eurolygos nugalėtojos vardą ginančia Jekaterinburgo UGMK komanda ir nusileido viešnioms iš Rusijos rezultatu 56:71.

Pirmąsias rungtynes namie pralaimėjo ir Žeronos „Spar“. Ši komanda pripažino „Sopron“ klubo pranašumą 63:68. „Spar“ aukštaūgė Giedrė Labuckienė (31, 192) nepelnė nė taško ir atkovojo 4 kamuolius.

Ketvirtadienį pirmąsias rungtynes žais Skijaus „Famila“, kuriai atstovauja Monika Grigalauskytė (29, 190). „Famila“ į Eurolygos grupės varžybas pateko laimėjusi vieną iš dviejų atrankos turnyrų.

Sistema

Eurolygoje, kaip ir praėjusiais sezonais, žaidžia 16 komandų. Jos suskirstytos į dvi grupes, kurių varžybos baigsis vasario 1 dieną.

Po keturias geriausias grupių komandas pateks į atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalio serijose vasario pabaigoje ir kovo pradžioje bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o serijų nugalėtojos susitiks finalo ketverte. Finalo ketvertas vyks balandžio 8-10 dienomis.

Komandos, kurios grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas, gaus teisę dalyvauti Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

Dvi komandos – Maskvos MBA ir „Szekszard“ – šį rudenį debiutuoja Eurolygoje. Beje, jei Jekaterinburgo UGMK ir Kursko „Dinamo“ remiasi užsienio krepšininkėmis, tai MBA ekipoje nėra nė vienos užsienietės.

Kaip tik viena iš Kursko komandos legionierių buvo rezultatyviausia pirmosios dienos žaidėja. Slovėnė Eva Lisec įmetė 30 taškų.

1 turas

A grupė

Rygos TTT – Jekaterinburgo UGMK 56:71. D.Šarauskaitė (TTT) – 11 tšk. (5/7 dvitaškių, 1/4 baudų), 11 atk.kam. per 28,5 min.

Venecijos „Reyer“ – „Szekszard“ 80:59. G.Petronytė („Reyer“) – 6 tšk. (2/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), 14 atk.kam., 4 rez.perd. per 35 min.

Lato-Monpeljė „Gazelles“ – Prahos USK 75:74.

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Maskvos MBA ketvirtadienį.

B grupė

Žeronos „Spar“ – „Sopron“ 63:68. G.Labuckienė („Spar“) – 0 tšk. (0/3 dvitaškių), 4 atk.kam. per 26,5 min.

Kursko „Dinamo“ (E.Lisec 30) – Gdynės „Arka“ 86:76.

Stambulo „Galatasaray“ – Stambulo „Fenerbahçe“ 69:89.

Skijaus „Famila“ – Mon de Marsano „Landes“ ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.